Hamilton bevallotta, rendszeresen doppingolt

Újabb kerékpáros ismerte el, hogy rendszeresen élt doppinggal. Tyler Hamilton a spanyol bíróságon tett keddi vallomásában elmondta, dollárok tízezreit fizette évente a Puerto-ügy központi figurájának, a doppingdoktorként elhíresülő Eufemiano Fuentesnek.


Hamilton elmondása szerint mintegy 15 alkalommal alkalmazott vérdoppingot, emellett EPO-t, többlet tesztoszteront, növekedési hormont és inzulint is kapott Fuentestől.

A kerékpáros elmondása szerint 2002-ben és 2003-ban 33 és 40 ezer dollár közötti összeget fizetett a szolgálatokért, majd 2004-re 67 ezer dollárban állapodtak meg a felek, de a kezelés ekkor nem mehetett teljesen végbe, mivel 2004 szeptemberében lebukott, hogy más ember vérét kapta meg – ezzel együtt pedig megfosztották 2004-es olimpiai bajnoki címétől.

„A legrosszabb reakció kétezer-négyben volt, amikor a Tour de France-on az egyik alkalommal olyan vért kaptam, ami, amennyire én meg tudom mondani, nem volt megfelelően tárolva. Valami nem működött jól, amikor kimentem a mosdóba, harmincöt-negyven perccel később a vizeletem feketévé változott” – mondta Hamilton.


forrás: NSO.hu