EBEL: Győzelemmel zárt hazai pályán a Volán

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen kétszer állt fel hátrányból az Alba Volán az Innsbruck ellen az EBEL középszakaszának utolsó előtti fordulójában, és 6–5-re legyőzte a sereghajtót. Ezzel a rosszul sikerült elmúlt hetek után győzelemmel zárt hazai pályán.


 Az utóbbi hetek gyengélkedése után jó esély kínálkozott arra, hogy szép játékkal búcsúzzon el a fehérvári közönségtől a Sapa Fehérvár, amely nem csatlakozik a magyar bajnokság mezőnyéhez.

A készülődés kissé elhúzódott, az osztrákok ugyanis a bemelegítésnél széttörték az egyik palánkot. A meccsen a sérült Pozsgai Tamást Varga Arnold helyettesítette, Tóth Gergő pedig ezen a mérkőzésen mutatkozott be az EBEL-ben. 

Az elmúlt hetek sikertelensége rányomta a bélyegét az első tíz percre: a Volán támadott, de az ellenfél szerezte a gólokat. 2–0-ra elhúzott az Innsbruck, a közönség pedig alig hitt a szemének. 

Aztán a játékrész hajráját megnyomta a Volán: három perc alatt három gólt szerzett: az első emberelőnyt Frank Banham használta ki, aztán Kyle Bailey és Sille Tamás egyenlő létszámnál talált be. Az első szünetben 3–2-re a Volán vezetett.

A második harmad úgy kezdődött, mint az első: Vas Márton kihagyott ziccere után az ellentámadásból egyenlített az Innsbruck, amely a 27. percben visszaszerezte a vezetést. Ám a Fehérvár nem omlott össze, éppen ellenkezőleg: a hajrában ismét rövid időn belül (64 másodperc) fordított.

A szezon közben szerződtetett Filip Novák találatát Tyler Metcalfe gólja követte.

A záró 20 percre a Volán összeszedte a védekezését, az Innsbruck nem tudott gólt szerezni. Novák viszont ismét betalált, két gólra növelte az előnyt, de még nem dőlt el a meccs. Adam Munro ugyan hárította az ellenfél büntetőjét, az Innsbruck levitte a hajrában a kapusát, és alig több mint egy perccel a vége előtt szépíteni tudott. 

A végét azonban kihúzta Jan Neliba csapata, amely nem meggyőző játékkal, de legalább diadallal búcsúzott el közönségétől.

A Volán szezonja pénteken Ljubljanában ér véget.

Sapa Fehérvár AV 19–Innsbruck 6–5 (3–2, 2–2, 1–1) 


forrás: NSO.hu