BL: A Bayern győzni tudott az Arsenal otthonában

Fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát a Bajnokok Ligájában a német labdarúgócsapat, a Bayern München, amely a nyolcaddöntő első felvonásán idegenben két góllal nyert az Arsenal ellen.


A 7. percben Thomas Müller jobb oldali beadását Toni Kroos lőtte kapásból 15 méterről a kapu bal oldalába (0–1).  Kroos az ötödik BL-gólját szerezte, mindegyiknél más volt az előkészítő. 

A kapott gól megfogta kissé az Arsenalt, a vendégek pedig nem vettek vissza, és rövid idő alatt két veszélyes helyről megítélt szabadrúgást is elvégezhettek, előbb Van Buyten 25 méteres löketét a sorfal hatástalanította, majd Schweinsteiger közelebbi tekerése végül egy német játékosról pattant a jobb alsó mellé.

A németek továbbra is támadásban maradtak, és a 21. percben már kettővel ment a Bayern: Kroos jobb oldali szögletére Van Buyten érkezett az ötös jobb oldalán, közeli fejesét még nagy bravúrral védte Szczesny, de a róla felperdülő labdát a kapu torkából Müller kotorta a hálóba (0–2). Müller a 4. szezonbeli BL-gólját szerezte, ez új egyéni rekordot jelent számára.


A második gól után visszaálltak a vendégek, az Arsenal előtt így több terület nyílt, de előbb Vermaelen lövését blokkolták a védők közös erővel, majd Alaba hibája után Cazorla próbálkozásába léptek bele a németek.

A hajrát megnyomta az angol csapat, főleg beadásokkal próbálták meg feltörni a Bayern védelmét, a legnagyobb helyzet azonban így is a vendégek előtt adódott, Lahm jobb oldali beadását kevéssel fejelte a bal oldali kapufa mellé Mandzukic.


A fordulást követően a németek gyakorlatilag megszállták az angol térfelet, a hazaiak először a harmadik percben lépték át a félpályát, akkor sem túl sokáig, miközben a németek beívelések sokaságával próbálkoztak, igaz, nagyon helyzet végül nem alakult ki ezekből sem.

A hazaiak első lehetőségénél Cazorla 17 méteres lövését saját csapattársa blokkolta, a játékvezető azonban szögletet ítélt, Wilshere pontrúgása után Neuer elszámította a labda ívét, így az ötös vonalán helyezkedő Podolski könnyedén fejelt korábbi csapata hálójába. 1–2

A 63. percben beállt Robben a Bayernbe, hogy pár perccel később már saját csapattársaival veszekedjen egy késői passz után, majd egy gyors sárgaváltás után Schweinsteiger szabadrúgása szállt a jobb felső fölé.

Wilshere egy kezezésgyanús labdaszerzés után tolta meg kissé hosszan a játékszert, így Neuer magabiztosan megkaparintotta azt, majd Podolski lőtt középre a bal oldalról, de a védőkről végül kifelé pattant.

A 72. percben Giroud is pályára került, és első lehetőségéből kis híján ki is egyenlített, közeli kapáslövésénél azonban Neuer reflexmozdulattal hárított – óriási lehetőség volt!


Ehelyett itt a harmadik müncheni gól! De még milyen! Robben játszott a jobb szélen felfutó Lahmhoz, aki egyből középre adott, Mandzukic pedig Sagna szorításában úgy ért a labdához, hogy az a levegőbe felpattanva, mindkettejük felett áthullva a kapu jobb felső sarkában kötött ki. 1–3

A hajrára fordulva Wilshere lövését ütötte ki Neuer, majd a túloldalon Luiz Gustavo megpattanó próbálkozásánál tett hasonlóképpen az Arsenal kapusa, mielőtt a csereként beálló Gomez a léc fölé ágyúzott.

 NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–3 (0–2)
Gólszerző: Podolski (55.), ill. Kroos (7.), Th. Müller (21.), Mandzukic (77.)

Egygólos előnyre tett szert a 2004-es győztes Porto a spanyol Málagával szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután Joao Moutinho góljával 1–0-ra nyert hazai pályán.

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PORTO (portugál)–MÁLAGA (spanyol) 1–0 (0–0)
Gólszerző: Joao Moutinho (56.) 


forrás: NSO.hu