Domenicali: Nem a miénk lesz a leggyorsabb autó Melbourne-ben

Nem valószínű, hogy a Ferrarié lesz a leggyorsabb versenyautó a 2013. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első hétvégéjén, Ausztráliában – állítja a maranellói gárda csapatfőnöke, Stefano Domenicali. 


Szűk három hét múlva elrajtol a száguldó cirkusz idei szezonja, és bár a téli tesztek eredményeiből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, feltételezhető, hogy 2013-ban is a tavalyi szezon élcsapatai harcolhatnak majd a legjobb pozíciókért.

Stefano Domenicali
, a Ferrari csapatfőnöke azonban úgy véli, nem az övüké lesz a leggyorsabb versenyautó Melbourne-ben, noha reméli, versenyzőik, Fernando Alonso és Felipe Massa esélyesek lesznek az ausztrál hétvégén.

„Jelenleg úgy tűnik, rendben vagyunk – a programunkat illetően mindenképp” – fogalmazott az olasz szakember a Reuters hírügynökségnek adott interjújában hétfőn. „A cél az, hogy közel legyünk az élcsapatok autóihoz… meg lennék lepve, ha a miénk lenne a leggyorsabb autó az első versenyen.”

„Ha viszont néhány tizeden belül leszünk egymáshoz képest, akkor minden lehetséges – a szezon pedig hosszú.”

A Scuderia nehéz idénykezdetet élt át 2012-ben, autója ugyanis a téli teszteken kiábrándítóan szerepelt, ráadásul a bajnokság első versenyein is küszködtek vele pilótái. A folyamatos fejlődésnek, illetve Fernando Alonso rendkívüli következetességének hála azonban egészen az utolsó versenyig harcban voltak az egyéni világbajnoki címért.

Domenicali elmondta, idén teljesen más helyzetben vannak, mint 12 hónappal ezelőtt, amikor is Felipe Massa az F2012-es első tesztjét követően telefonon kereste fel a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót, hogy közölje vele a rossz hírt.

„Ez egy más világ. Teljesen más helyzetben vagyunk most, de persze nem becsülhetjük alá a többiek munkáját sem – a tesztek alapján mindenki jól végzi a dolgát, így nem hinném, hogy olyan sokat változnának az erőviszonyok tavaly év végéhez képest.”


forrás: hírado.hu