Caterham: Van der Garde lesz Pic csapattársa

A Caterham F1 Team bejelentette, Giedo van der Garde, a csapat 2012-es tartalékpilótája versenyzői lehetőséget kap és a 2013-as szezonban Charles Pic csapattársa lesz. 


Giedo előléptetése természetes lépés volt, miután a holland pilóta 2012-ben a Caterham Racing csapatnál a GP2 szériában állt rajthoz. A GP2-es szezonban hat dobogós helyezést és két futamgyőzelmet szerzett, a Formula-1-es csapatnál hat szabadedzésen vehetett részt. 

Cyril Abiteboul a Caterham F1 Team csapatfőnöke elmondta: "A csapatnál mindenkit örömmel tölt el, hogy végre bejelenthetjük, Giedo nálunk versenyez a 2013-as Formula-1-es szezonban. Már 2012 eleje óta családunk része, ekkor csatlakozott GP2-es csapatunkhoz és a Formula-1-es alakulat tartalékpilótája volt. Nagyon jól szerepelt GP2-es szezonjában és a hat szabadedzésen, folyamatosan javult sebessége, műszaki visszajelzése és kapcsolata mérnökeivel, valamint szerelőivel, tiszta jelét adta számunkra, a Formula-1-ben a helye. Ez a következő természetes lépés Giedo számára csapatunknál. Csapatként tovább fejlődünk és elkötelezettségünk, hogy fiatal tehetségeket juttassunk az autósportba, lehetőséget adjunk nekik, hogy velünk együtt fejlődjenek, ez Giedo számára egy lehetőség, megmutathatja, megérdemli helyét az autósport csúcsán. Ő és Charles voltak már korábban is csapattársak, így ő kiváló választás volt Charles mellé egy újabb nagyon érdekes szezonra, várjuk, hogy láthassuk Giedo további fejlődését, mit tud kihozni a Formula-1 kihívásából."

Giedo van der Garde hozzátette: "Nagy örömmel jelentem be, hogy a 2013-as szezonban a Caterham F1 Team versenyzője leszek. Szeretnék köszönetet mondani Cyrilnek, Tony Fernandesnek, a McGregornak és mindenkinek, aki keményen dolgozott azon, hogy ez megtörténhessen. Tudom, készen állok a Formula-1-es és minden munka, melyet pályafutásom alatt elvégeztem és különösen tavaly ennél a csapatnál, végcélom elérését segítette. 2012 során képes voltam teljesen beilleszkedni a csapatba, egyrészt a szabadedzések alkalmával, melyek során olyan pályákon mehettem, amik újak voltak számomra, valamint tartalékpilótaként. Most tovább folytatom a tanulást az autósport csúcsán és megmutatom, készen állok a Formula-1-re. Már nagyon várom a munka megkezdését."

forrás: f1hungary.fw.hu