Boullier optimista a Lotus tempóját illetően

A Lotus csapat vezetője, Eric Boullier szerint, bár az eddigi teszteken mutatott tempóból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ő optimista E21-es versenyautójuk teljesítményét illetően.



Jerezben két nap is a Lotus E21-es zárta a legjobb idővel a tesztet, míg Barcelonában elsősorban a hosszú etapos tempójával hívta fel magára a figyelmet. Boullier szerint azonban az erőviszonyokról csak az utolsó barcelonai teszten kapunk majd teljesebb képet, ahová az összes csapat, így ők is jelentős fejlesztéseket visznek majd.

„Magabiztos? Nem. Boldog? Igen” – nyilatkozta Bouulier arra a kérdésre, hogy hogyan is vélekedik a Lotus E21-es eddig mutatott teljesítményéről. – „De ez csak teszt és azt is tudom, hogy a következő teszt lesz az, ahová már mindenki elviszi a melbourne-i specifikációját, ezért majd a jövő héten látjuk ezt meg és kezdhetünk levonni néhány következtetést. De végül úgyis minden Melbourne-ben derül majd ki.”

Boullier szerint a csapat is jelentős fejlesztésekkel készül az utolsó barcelonai tesztre, így reméli, hogy ezekkel sikerül majd az élmezőnyben maradniuk. „Én azt remélem, hogy senki sem tud majd egy másodpercet javulni Melbourne-ig, de majd meglátjuk. Ez ugyan nem így működik, mindenesetre mi egy jelentős csomaggal készülünk.”

A csapatoknak jelenleg a legnagyobb gondjuk a jelentős gumikopás, Boullier szerint azonban az első futamokon azért sokkal jobb lesz majd a helyzet. 

„Jobban kopnak, de tavaly is ezt láttuk, amikor hideg volt az idő, az abroncsok a működési tartományukon kívül voltak, szemcsésedtek és jelentős volt a kopás. Azért most várnunk kell, hogy magasabb hőmérsékleten is megnézzük azt, hogy máshogyan működnek-e az abroncsok, mert én úgy emlékszem, hogy Brazíliában a fejlesztési fázisban lévő keverék nem kopott jelentős mértékben.”

forrás: formula.hu