Az első dabasi böllérversenyen résztvevőknek a magukkal hozott vagy a helyszínen kapott disznókat kell feldolgozniuk reggel 6 és délután 2 óra között – mondta el az MTI-nek Dávid László, az egyik szervező.
A népszerű mesterszakács, Benke László vezette zsűri a csapatok egységes megjelenése, a munkavégzés szakszerűsége és az elkészült hurka, kolbász íze alapján rangsorolja majd az indulókat, de díjat kap a legfinomabb „fogó pálinka” is (a disznókat befogó segítőket kínálják ezzel). A rendezvényen készült forralt borok, valamint az asszonyok otthon sütött és a Vásártérre vitt pogácsája, buktája vagy rétese közül is kiválasztják a legfinomabbakat, és kiosztják a közönségdíjat is.
A szervezők szórakoztató programokra, valamint a Vöröskereszttel közösen véradásra invitálják a közönséget. A helyszínen tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulóknak, míg a fogyatékkal élők a maguk készítette portékákat kínálhatják.
forrás: MTI