BL: Momentuma sem volt a Barcának Milánóban

Az AC Milan labdarúgócsapata hazai pályán 2-0-ra nyert az FC Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

 

A mérkőzést ígéretesen kezdte a milánói együttes, amely már egyből próbálta meglepni ellenfelét, ám a Barca még idejében kapcsolt, így nem született meg a hazaiak vezető találata. A gólhoz talán Boateng járt a legközelebb, ám egy szöglet után centikkel a kapu mellé pöcizte a labdát.

A félidő felétől kezdve már a vendégek irányították a játékot, azonban a Milan tíz mezőnyjátékossal húzott fel védőfalat, így nem nagyon adódott nagy helyzet a katalánok előtt. Taktikailag rendkívül fegyelmezett, ugyanakkor kevésbé látványos volt az első félidő, ami 0-0-val zárult.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, ugyanakkor a vendégek mezőnyfölénye meddő volt csupán, igazán nagy gólszerzési lehetőséggel nem párosult. Az 57. percben szabadrúgáshoz jutott a Milan, Montolivo lövése egy védőről Zapata kezére, majd onnan Boateng elé pattant, a ghánai focista pedig védhetetlenül lőtt a hálóba (1-0).

Még jobban visszaállt védekezni a Milan, a Barcelona pedig folytatta a passzolgatós stílusát, azonban a milánói betonfalat egyszerűen nem sikerült áttörniük a spanyoloknak. Iniesta szállította az első nagyobb lehetőséget a 77. percben, távoli lövése nem sokkal kerülte el a kaput.

Ezt követően jött csak az igazi hidegzuhany a Barcának, ugyanis egy szép kontra végén El Shaarawy tálalt Muntari elé, a középpályás pedig kapásból a kapuba lőtt (2-0). 

A folytatásban sem volt meg az a plusz a vendégekben, ami a szépítéshez kellett volna, így a többi közt Lionel Messit is kikapcsoló Milan teljesen megérdemelten nyert 2-0-ra és várja igen ígéretes helyzetből a barcelonai visszavágót.

 AC Milan – FC Barcelona 2-0 (0-0)
 Gólszerzők: Boateng (57.), Muntari (81.)

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Galatasaray nem bírt a Schalkéval: 1-1-re végeztek a felek.

Galatasaray - Schalke (1-1)
Gólszerzők: Yilmaz (12.) illetve Jones (45.)

 forrás: sport24.hu