A McLaren kapta az FIA Környezetvédelmi Díját

A McLaren kapta meg a Forma-1-es csapatok közül elsőként az FIA által kiadott Környezetvédelmi Díjat, amellyel az irányító testület azt értékeli, hogy a csapat környezetbarát módon igyekszik eljárni a sportban. 



A kezdeményezés célja, hogy a csapatok igyekezzenek hozzájárulni ahhoz, hogy csökkentsék a motorsport környezetkárosító hatásait. 
 
„A McLarennek adott díj egy fontos lépés abban, hogy elismerjük a motorsport társadalmi felelősségvállalását. Mindannyian részei vagyunk a környezeti vitáknak, és fontos, hogy a bajnokságaink összhangban legyenek ezzel”- nyilatkozta Jean Todt, az FIA elnöke.
 
„Az FIA és az FIA Intézet is kutatja a motorsport környezetre gyakorolt hatásait minden bajnokságban a világon” – folytatta Todt.
 
A Fenntarthatósági Program keretén belül a környezetvédelmi teljesítményt méri a testület, valamint további fejlesztéseket javasol az előrelépésekhez. A McLaren 2012-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, és a csapatfőnök, Martin Whitmarsh úgy nyilatkozott, nagyon boldog, hogy most elnyerték a díjat.
 
„Nagyon jó dolog, hogy a sport arra ösztönöz, hogy a környezetvédelmi törekvések fejlődjenek, így örülünk, hogy mi jutottunk el először a legmagasabb szintre e tekintetben.” 
 
forrás: hírado.hu