A Force India is leleplezte a 2013-as autóját

A Ferrari után a Force India is bemutatta pénteken a 2013-as versenyautóját. A VJM06-ost az idén is Mercedes-motor hajtja, s a bemutatókor még csak azt lehetett tudni, hogy a skót Paul di Resta lesz az egyik versenyzője. A másik pilóta kilétét heteken belül megtudhatjuk. 


A Force India Silverstone-ban családias hangulatú eseményen leplezte le 2013-as F1-es autóját, amelyet Paul di Resta, a csapat eddigi egyetlen szerződtetett pilótája ki is próbált a Brit Nagydíj helyszínén.
Ez a teszt azonban inkább csak bemutató, az F1-es szabályok keretein belül, az érdemi munka a jövő héten kezdődik Jerezben.



A csapatnál remélik, sikerült javítani a tavalyi autón, amellyel az azóta a Sauberhez szerződött Nico Hülkenberg az idényzáró Brazil Nagydíjon a győzelemért küzdött, mielőtt megcsúszott, és Lewis Hamiltonnak ütközött. 



Di Resta csapattársáról nem hangzott el konkrétum, a pletykák szerint az állásra esélyes Jules Bianchi egy órával korábban Maranellóban a Ferrari bemutatóján vett részt. Bob Fearly megbízott csapatfőnök azt mondta, ha Jerezben még nem is, a barcelonai első teszt előtt kiderülhet, ki ül a másik autóban. 

forrás: NSO.hu