WWE: John Cena megalázta AJ-t és Dolph Zigglert

Washingtonban rendezték meg a hétfő esti Raw 1023. adását, amelyben John Cena megalázta Dolph Zigglert és AJ Lee-t. CM Punk is komoly gondba került. 


A 2012-es esztendő utolsó hétfő esti Raw adása a Miz TV-vel kezdődött el. A Miz kijelentette, hogy az év utolsó adását muszáj megnézni, ugyanis a Raw vezető felügyelője, Vickie Guerrero úgy határozott, hogy mindegyik cím terítékre kerül a Raw-ban, igaz a bajnokok saját maguk választhatják ki az ellenfeleiket. A Miz egy 10-szeres WWE bajnokot mutatott be, azaz John Cena volt a vendége. Cena kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánt mindenkinek. A Miz természetesen AJ Lee-ről faggatta a vendégét. A házigazda elmondta, hogy legutóbb, amikor Cena a vendége volt ő teljesen máshol volt, hiszen belekeveredett az AJ ügybe, sőt kedvelte a dívát. A Miz megkérdezte, hogy mit érez AJ iránt, aki a két héttel ezelőtti SmackDown-ban arról beszélt, hogy Cena kihasználta őt, játszott az érzéseivel és ezért okozta a pankrátor vesztét a TLC-n. 

 Cena kijelentette, hogy ennek vége. A Miz szerint ez nem igaz, ugyanis AJ és Dolph Ziggler meghívta őt az adás végi újévi köszöntőre. Cena elmondta, hogy ott lesz, majd megjelent a Team Rhodes Scholars (Cody Rhodes, Damien Sandow). Sandow idézett egy híres költőtől, erre Cena a Washington Redskins irányítójának, Robert Griffin III-nek az egyik kijelentésével válaszolt. Sandow elmondta, hogy ő sosem hallotta ennek az embernek a nevét. A szurkolók az RG3 skandálásába kezdtek. Cena elszórakozott Cody Rhodes bajuszával, erre a fiatal pankrátor kijelentette, hogy Big E Langston Cenát és a Miz-t is elintézte. Sandow szerint a Miz és Cena WrestleMania mérkőzése (2011) elbújhat a csapatuk árnyékában. A szegmens végén Cena bejelentette, hogy a Miz és ő kihívja a Team Rhodes Scholars-t. Az összecsapást Cena és a Miz párosa nyerte meg.
A pankrátorok a Vickie Guerrero által szervezett bulin ünnepeltek. David Otunga kijelentette, hogy a 2013-as esztendő az róla fog szólni, majd megjelent Dolph Ziggler. A tehetséges pankrátor megköszönte Vickienek a meghívást, erre a Raw első embere kijelentette, hogy az adásban Ziggler összecsap Sheamusszal. Ziggler után CM Punk jelent meg, aki a sérüléséről panaszkodott Vickienek. A WWE bajnoka kijelentette, hogy a szurkolók azzal vádolták meg őt, hogy a sérülése nem valódi. Punk arról is beszélt, hogy itt van az orvosa, aki elmagyarázhatja az embereknek a sérülését, majd kijelentette, hogy ő harcolni akar az adásban. Vickie erről hallani sem akart.

A Raw vezető felügyelője megkérdezte a bajnokot, hogy ki ellen tenné kockára a titulusát. Punk Ryback nevét mondta. Vickie bejelentette, hogy Ryback-nek lesz egy mérkőzése, majd ellenfelet keresett neki. A bajnok a Shieldet (Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns) javasolta neki. Vickie ha nehezen is, de elfogadta a bajnok ajánlatát. Punk kijelentette, hogy ez egy nagyszerű ötlet, majd adott egy puszit a Raw első emberének. Paul Heyman is boldog újévet kívánt Vickienek. Antonio Cesaro a legendás Sgt. Slaughtert választotta ellenfeléül. A találkozót természetesen Cesaro nyerte meg, így megvédte a US bajnoki övét.

A Team Hell No (Daniel Bryan, Kane) is a Shieldet akarta kihívni, de Vickie ötlete miatt erről letehettek. A csapatbajnokok végül a 3MB-t (Heath Slater, Drew McIntyre, Jinder Mahal) választották ki. Big Show összefutott Ricardo Rodriguezzel. Mint kiderült a Nehézsúlyú Világbajnok őt választotta ki az ellenfelének. Pár pillanattal később a Díva bajnok, Eve Torres is választott. A díva döntése alapján a legendás Mae Young lesz az ellenfele. A Team Hell No egy sima mérkőzésen védte meg a csapatbajnoki címét.

Következett CM Punk, Paul Heyman és az orvosa. A bevonulás alatt láthattunk egy kisvideót arról, hogy négy héttel ezelőtt a Raw adásában Ryback megverte Punkot. Heyman ragadott először mikrofont. Az ügynök felkonferálta CM Punkot, aki a 2012-es esztendő mindegyik napján megőrizte a WWE bajnoki övét, nem mellesleg ő a legjobb pankrátor ezen a világon. A bajnok kijelentette, hogy a 2012-es esztendő nagyszerű volt a számára. Elmondta, hogy legyőzte Chris Jerichót, Dolph Ziggler-t, Big Showt, Kanet, Daniel Bryan-t, Alberto Del Riót, John Cenát és Rybacket is, nem mellesleg már 407 napja bajnok. Punk arról is beszélt, hogy idén rengeteg sérülése volt, de ő ennek ellenére is harcolt, mert ő a bajnokok bajnoka, nem mellesleg egy ”harcoló” bajnok. Punk kijelentette, hogy sokan megkérdőjelezik a sérülésének a valódiságát, éppen ezért elhozta Chicagóból a kezelőorvosát, Samuel DiSerrót.


 Az orvos elkezdte magyarázni a bajnok sérülését, majd Punk félbeszakította őt. Kijelentette, hogy DiSerro egy orvos, így mutassanak a feléje tiszteletet. A doktor, még egy képpel is illusztrálta a bajnok térdsérülését. Punk kijelentette, hogy ezzel a ”kegyetlen” sérüléssel kell kiállnia Ryback ellen. A bajnok elmondta, hogy ő egy karral, egy szemmel, és ha úgy alakul, akkor egy lábbal is letudja győzni Rybacket és ezt a jövő heti adásban befogja bizonyítani. Az orvos elkérte Heyman mikrofonját és kijelentette, hogy ez nem fog megtörténni, ugyanis nem engedheti meg azt, hogy Punk harcoljon a Raw adásában. Érkezett Vince McMahon. A WWE elnöke boldog újévet kívánt mindenkinek, majd rátért az üzletre.
McMahon kijelentette, hogy kíváncsian várta Punk kifogását arra, hogy miért nem vállalhatja el a TLC (asztal, létra, szék) mérkőzést. Heyman szerint ez nem kifogás volt, sőt CM Punk az ő WWE bajnoka. Az elnök bejelentette, hogy a jövő heti adásban a szervezet emberei fogják megvizsgálni a bajnokot és ők fogják eldönteni azt, hogy elvállalhatja-e a TLC találkozót! Amennyiben a WWE emberei megadják Punknak az engedélyt (McMahon biztos ebben), akkor megrendezik a Ryback elleni TLC címmérkőzést. McMahon felhozta a Shieldet és Brad Maddoxot is. Punk kijelentette, hogy ő hallgat a saját orvosára, ezen felül az utolsó alkalommal mondja el azt, hogy neki semmi köze a Shieldhez és Maddox-hoz.

A WWE elnöke kijelentette, hogy a vizsgálat ennek ellenére folytatódik. Heyman szerint Punk egy igazi hős, sőt ő egy sérült hős és McMahon ráakarja kényszeríteni őt erre a címmérkőzésre. McMahon kijelentette, hogy ha a WWE emberei sem engedélyezik Punknak a harcot, akkor nem kell kiállnia Ryback ellen, de akkor új ellenfelet kell keresnie az ”Emberi Romboló Gépezetnek”. Egy rövid gondolkodás után Heymant nevezte meg. A szegmens végén McMahon kijelentette, hogy a véleménye szerint Punk elfogja vállalni ezt az összecsapást, majd Boldog újévet kívánt és elment.

Dolph Ziggler és Sheamus mérkőzésével folytatódott az adás. A remek találkozó végén úgy tűnt, hogy Big E Langston átveszi Ziggler helyét, ekkor megjelent Dean Ambrose, Seth Rollins és Roman Reigns, akik megtámadták a ”Kelta Harcost”. Kofi Kingston Wade Barrettet választotta ellenfeléül, igaz a brit pankrátor előbb belekötött az Interkontinentális bajnokba. Brad Maddox Paul Heyman-től és CM Punk-tól kért segítséget, de ők nem voltak hajlandóak erre. Eve Torres kijelentette, hogy Mae Young nem tudja elvállalni a találkozót, így a mérkőzésüket ő nyerte meg, ekkor megjelent Kaitlyn. A két díva harca végén Eve elmenekült.

A Nehézsúlyú világbajnok, Big Show diszkvalifikációval védte meg a titulusát Ricardo Rodriguez ellen. Alberto Del Rio a találkozó végén megtámadta a világbajnokot. Alakul a Big Show – Alberto Del Rio világbajnoki összecsapás. Wade Barrett a Bull Hammer elbow-val legyőzte Kofi Kingstont, így a brit pankrátor lett az új Interkontinentális bajnok! Kingston 74 nap után veszítette el a titulusát. Ryback és a Shield (Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns) három az egy elleni Handicap mérkőzése következett volna, de a csapat a gong megszólalása előtt megtámadta a pankrátort. A hivatalos bajnoknak előbb Sheamus, majd Randy Orton segített. Érdekes lehet a Shield – Ryback, Sheamus, Orton csapatmérkőzés.


 Az adás főeseményén Dolph Ziggler mondott tósztot. A pankrátor mellett természetesen ott állt AJ Lee és Big E Langston is. Ziggler a szurkolók számára akart tósztot mondani, ugyanis ők John Cenát választották meg a 2012-es esztendő szupersztárjának. A Money in the Bank táskatulajdonosa a szavazás miatt bemutatta Cena legfontosabb mérkőzéseit. Ziggler természetesen Cena karrierjének legnagyobb összecsapásával kezdte a sort. A Rock a WrestleManián legyőzte Cenát, pedig a 10-szeres WWE bajnok kijelentette, hogy azt a találkozót nem veszítheti el. Egy nappal élete legfájóbb veresége után Cenát Brock Lesnar is elintézte. Ziggler a 2012-es Over the Limitet is kiemelte, ahol Cena vereséget szenvedett John Laurinaitis-től, akinek Big Show segített.
Nem maradhatott ki az 1000. Raw adás sem, ahol Cena a WWE történelmének első olyan pankrátora lett, aki nem tudta beváltani a Money in the Bank szerződését. Fontos megemlíteni, hogy a CM Punk elleni címmérkőzésbe beleavatkozott Show. Cena 2012-es PPV éve sem fejeződött be túl jól, ugyanis a TLC-n AJ miatt veszített. Ziggler kijelentette, hogy Cena már 10 éve van a WWE-ben, de semmit sem változott. A véleménye szerint az ő ideje lejárt, míg a sajátja csak most kezdődik el. Ziggler kijelentette, hogy Cena meghívása már a múlté, így Big E-nek kell megakadályoznia abban a pankrátort, hogy bemenjen a ringbe. Ziggler és AJ csókcsatáját Cena szakította félbe.

A ”Cenation vezetője” kijelentette, hogy nem verekedni jött ide, igaz Big E-t Mr. T-hez hasonlította. A 10-szeres WWE bajnok elmondta, hogy Ziggler-nek igaza van. Cena elismerte, hogy nem volt jó éve, de a 2012-es esztendő nem is róla, hanem Zigglerről és AJ-ről szólt. A 2013-as év ennél jobb lesz jelentette ki Ziggler. Cena ebben is egyetértett, majd elszórakozott AJ-vel és a kapcsolataival. Cena előbb egy olyan képet mutatott, amelyen AJ volt a vőlegény, míg Ziggler a menyasszony ruhájában. Természetesen Big E volt a koszorúslány. AJ és Ziggler közös gyerekéről is mutatott egy képet. Cena egy családi fotót is mutatott, ahol AJ gyerekei voltak láthatók. Ziggler gyerekesnek nevezte Cenát. A MITB táskatulajdonosa elmondta, hogy Cena az év vesztese, míg ő 2013-ban világbajnok lesz.

Cena kijelentette, hogy nem volt jó éve, de minden egyes vereség után talpra állt, mert ő nem adta fel soha és igen a szurkolók őt választották meg a 2012-es esztendő szupersztárjának, de ő nem fogadta el a díjat. A 10-szeres WWE bajnok elmondta, hogy 10 éve van itt és most volt egy rossz szezonja, de mielőtt Ziggler ezzel szórakozna, nézzen bele mélyen a tükörbe. Ez Ziggler hetedik éve a szervezetben. Cena elszórakozott az ellenfele karrierjével, majd bejelentette, hogy részt vesz a Royal Rumble mérkőzésen, sőt Ziggler, CM Punk, Ryback, Big Show és a Rock sem akadályozhatja meg abban, hogy 2013-ban ismét WWE bajnok legyen! Cena elismerte, hogy tíz éve nem váltott szerelést, de ez azért van mert ő kiáll amellett, amiben hisz, azaz Erélyesség, Lojalitás, Tisztelet. A szegmens végén Cena ”parancsára” leöntötték AJ-t és Zigglert emberi ürülékkel, majd Cena boldog újévet kívánt mindenkinek!


forrás: sport365.hu