EBEL: Kikapott az éllovastól a Fehérvár

Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 37. fordulójában a Sapa Fehérvár AV 19 kétgólos vereséget szenvedett Bécsben a listavezető Vienna Capitals vendégeként. Így tovább tart a fehérváriak gyengébb periódusa, a magyar csapat az előző öt találkozójából négyet veszített el.


1. harmad 

Nem a legjobban indult a mérkőzés a fehérváriak számára. Két elpuskázott emberelőnyt követően – már az 59. mp-ben leküldték az első bécsit – a 13. percben a rutinos Rafael Rotter vezetéshez juttatta a vendéglátókat. A Volán egalizálási esélyeit nem növelte ráadásként, hogy kisvártatva a vendégek is megkapták az első emberelőnyüket, ám a fehérváriak dicséretére váljon, hogy Vas Márton révén a hajrában csak összejött az egyenlítő találat (1–1).


2. harmad

Fehérvári fórban Eric Johansson jutott a kiállítás sorsára, így vendégakciók és lövések tömkelege helyett négy a négy ellen maradtak a jégen a felek, majd miután a hazaiak előbb kiegészültek, 13 mp alatt gólra váltották emberelőnyüket. A harmad közepén felcsillant a fehérvári feltámadás reménye: kivédekezett hátrány után Kovács Csaba góljával másodszor egyenlítettek a vendégek. A harmad végjátéka azonban ezúttal a házigazdáké volt, akik harmadszor is vezetést szereztek, így minimális előnnyel várhatták a harmadik felvonást (3–2).

3. harmad

Gyorsan és említésre méltó események nélkül peregtek a percek a játékrészben. A Volán aztán a harmad közepén fórhoz jutott. A korábbiakból nem sokat profitált – szerzett gólt tekintve például semmit, igaz, mindössze kétszer volt tisztán két percig öt a négy ellen a jégen –, úgy, ahogy Adrian Veidemant is nélkülözni tudta két percig a bécsi egylet. A döntés a hajrára maradt, amikor 58.50-nél a fehérvári kapus, Bálizs Bence átadta a helyét egy mezőnytársának. A terv nem jött be, a harmadik egyenlítés elmaradt, viszont öt másodperccel a vége előtt a házigazda üres kapus góllal bebiztosította győzelmét (4–2).

ALAPSZAKASZ, 37. FORDULÓ  

Vienna–Sapa Fehérvár AV 19 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

forrás: NSO.hu