Vb: Hatgólos vereség a spanyoloktól

Második vereségét szenvedte el a Spanyolországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon a Mocsai Lajos szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott, amely a horvátok után a házigazda spanyoloktól is kikapott. Pedig az első félidőben remekül játszottunk, a csereként gyorsan érkező Tatai Péter bravúrosan védett, és a szünet után is vitt még előre a szívünk. De már csak 20 percig, mert a végére elfáradtunk. 


Vereségünkkel eldőlt, hogy legjobb esetben is a harmadik helyen végezhetünk a csoportban – ehhez Algériát kell legyőznünk szombaton az 5. fordulóban –, és akkor a C-csoport másodikjával játszhatunk a nyolcaddöntőben. 

Az első félidő nagy részében remekül játszott Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata, a félidőben úgy volt 14-14 az állás, hogy a pihenő előtti öt percben nem sikerült gólt dobnia. 

A folytatásban sok volt a hiba, a magyaroknak rohanniuk kellett az eredmény után, de az utolsó tíz percet 7-2-re nyerte a hazai együttes, amely így magabiztos sikert aratott.

A pénteki szünnap után szombaton, a csoportkör zárásaként az algériai együttes lesz az ellenfél. A papírforma győzelmet ígér, és ha ez megtörténik, akkor csoportjában harmadikként zár majd a magyar válogatott.


 D-CSOPORT, 4. FORDULÓ

 MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 22–28 (14–14)

forrás: MTI