Telefonja új bizonyítékokat szolgáltatott Karabatic ellen a fogadási ügyben

Telefonja új bizonyítékokat szolgáltatott Karabatic ellen a fogadási ügyben. 


A francia állami hírügynökség, az AFP információi szerint új bizonyítékok merültek fel Nikola Karabatic, a Montpellier és a világbajnokságon szereplő francia férfi kézilabda-válogatott sztárja ellen a 2012-ben kirobbant bundaügyben. 

Állítólag sikerült kideríteni, hogy a vádak szerint elcsalt Cesson-Sévigné elleni mérkőzés előtti este Nikola Karabatic letöltötte telefonjára az állami szerencsejáték-vállalat, a Francaise des Jeux alkalmazását, aminek segítségével másnap a félidő előtt fogadott csapata, a Montpellier vereségére.

Amint az ismert, Karabatic és csapata más sztárjai ellen 2012 őszén merült fel a vád, amely szerint fogadtak arra, hogy veszítenek az alsóházi együttes elleni mérkőzésen, miután a bajnoki címet már bebiztosították. A gyanú szerint barátnőiket, feleségeiket kérték meg, hogy külvárosi fogadóirodákban személyesen, készpénzzel fogadjanak  a meccsre. 88 ezer eurós téttel 300 ezer euró körüli összeget nyertek. 

A játékosokat klubjuk és a szövetség egy időre felfüggesztette, de később visszakerültek a keretbe, és akiket Claude Onesta szövetségi kapitány beválogatott, azok a most zajló világbajnokságon is szerepelhetnek a francia - illetve Isszam Tej a tunéziai - válogatottban.

Nikola Karabatic testvérét, Lukát a Montpellier elküldte, ő maga azonban maradhatott, noha párja elismerte, hogy fogadott, bár állítása szerint saját szakállára. A kérdéses mérkőzésen Karabatic nem játszott.

forrás: hatharom.hu