Simon nem ért egyet Stonerrel

2013-ban a Moto2-ben, azon belül is az Italtrans színeiben versenyző Julian Simon elmondta, hogy egyáltalán nem ért egyet Stoner azon nemrégiben tett nyilatkozatával, mely szerint a mezőny egy hónapon belül szinte elfelejtette a Simoncellivel történeteket.


„Az igazság az, hogy nem értek egyet Casey véleményével. Nem hinném ugyanis, hogy az emberek csak úgy elfelejtenek egy olyan versenyzőt, mint Simoncelli, vagy éppen Kato, vagy Tomizawa. Remélhetőleg azonban soha többé nem történnek ilyen tragikus balesetek a sportban. 

Remélhetőleg azonban soha többé nem történnek ilyen tragikus balesetek a sportban. Stoner kétségkívül rengeteget tett a MotoGP-ért, azonban a versenyzés is rengeteget tett érte. Én magam például meg vagyok róla győződve, hogy Casey vissza fog térni a világbajnokságra. Ha azonban mondjuk nem hivatalosan, akkor is alkalmi szinten. Meglátják majd, hogy így lesz.” – mondta mintegy bizonygatva Simon, aki Stoner alábbi nyilatkozatára reagált: „Nemrég például elveszítettünk egy versenyzőt (Marco Simonceli – a szerk.), azonban egy hónap múlva olyan volt, mintha meg sem történt volna. A nézők eséseket és akciót akarnak látni, de azt nem értik, hogy az életünk a tét. Egyszerűen ennek a világnak a játék babái lettünk, aminek lassan már köze sincs a versenyzéshez.” – magyarázta Stoner még egy korábbi interjú során.

Marco Simoncelli szerencsétlen balesete 2011. október 23-án történt, majd két hétre rá, a november 6-i valenciai versenyhétvégét tulajdonképpen az olasz iránti gyásznak szentelte a paddock. Ezt követően aztán véget ért a szezon, így közösségi szinten a MotoGP valóban nehezen állíthatott emléket Simoncellinek, hiszen az utolsó tesztet követően a téli pihenő végett eléggé szétszélednek a versenyzők és a csapatok is. Azt pontosan nem tudni, hogy Stoner mire gondolt pontosan, amikor azt mondta, hogy egy hónap múlva olyan volt, mintha meg sem történt volna „Sic” balesete, azonban bizonyára a hírekből mindenki hallja és a tapasztalja, hogy még mindig igen aktívan és gondosan ügyelnek arra, hogy folyamatosan emlékezzenek a fiatal olasz motorosa. Gondolunk itt a Marco Simoncelli alapítványra, vagy éppen arra, hogy idén Simoncelli nevével egy kétfős PreGP alakulat áll majd rajthoz az olasz bajnokságban.

forrás: P1Race.hu