NHL: A száguldó Boston egy furcsa tárgyat is legyőzött

A keddi játéknapon újabb győzelmet aratott a Boston Bruins, amely több mint négy évtizedet várt arra, hogy ilyen kiváló mérleggel (hat meccs, 11 pont) kezdje az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszát. 


Az első hat meccsén 11 pontot összegyűjtő, ezzel az 1970–71-es nagyszerű rajtot megismétlő Boston szétlövésben verte meg a New Jersey Devilst, ami már önmagában jelzi, hogy ez nem volt egyszerű menet. 


Akadt extra nehezítő körülmény is: a szétlövés első párjában a kapu felé korcsolyázó bostoni Tyler Seguin gólját érvénytelenítette a játékvezető, mivel a nézőtérről valamit behajítottak a jégre a Devils kapusa, Johan Hedberg elé. Seguin újra próbálkozhatott, másodszor is betalált. Ilja Kovalcsuk azonnal egyenlített, majd sorozatos hibák után már csak a bostoni Brad Marchand lőtt gólt, ami meghozta a győzelmet – az egyetlen nyitva maradt kérdés, hogy mi volt az azonosítatlan repülő tárgy. Seguin hot dogra tippelt...

Szétlövés döntött a San Jose–Anaheim meccsen is: egyedül Michal Handzus, a Sharks besztercebányai születésű csatára talált be a kapuba, ami azt jelenti, hogy csapata hat mérkőzés után ugyanúgy százszázalékos maradt, mint az ezzel eddig egyedül büszkélkedő Chicago Blackhawks.

Fontos győzelmet aratott a New York Rangers is, ám a Philadelphia elleni 2–1-es sikernek – amely visszavágás volt a csütörtöki vereségért – áldozata is van: a győztes gólt szerző csapatkapitány, Ryan Callahan súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett.


ALAPSZAKASZ, 11. JÁTÉKNAP
Boston Bruins–New Jersey Devils 2–1, szétlövéssel
Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 3–4, h. u.
New York Rangers–Philadelphia Flyers 2–1
Montreal Canadiens–Winnipeg Jets 4–3
Ottawa Senators–Washington Capitals 3–2
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 1–4
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 5–2
Detroit Red Wings–Dallas Stars 4–1
Minnesota Wild–Columbus Blue Jackets 3–2
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 3–2, szétlövéssel
forrás: NSO.hu