EBEL: Újabb fehérvári siker Salzburgban

Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) középszakaszának harmadik fordulójában a Fehérvár idegenben 5–4-re legyőzte a Salzburgot. A magyar csapat végig kézben tartotta a mérkőzést, az osztrákok a hajrában szereztek két gólt, egyenlíteniük azonban szerencsére nem sikerült. Az Alba az alapszakaszban is mindkét mérkőzését megnyerte Salzburgban. 


Az első harmad végén pörögtek fel az események a találkozón. Filip Novak negyedóra elteltével szerezte meg a vezetést a magyar csapatnak, ami után azonban két gyors góllal 2–1-re alakította az állást az osztrák együttes. Ezután Sofron István találatára volt szükség, hogy ne hátrányban kezdje a második játékrészt a Volán. Érdekesség, hogy amíg a fehérvári együttes emberhátrányban kapta a gólokat, elöl mindig egyenlő létszámnál volt eredményes.

A második harmadban sem változott sok minden e tekintetben. Kovács Csaba a 25. percben ismét a Volánt juttatta vezetéshez, s hiába a több salzburgi emberelőny, a hazaiak nem tudtak egyenlíteni. Sőt! a harmadik harmad elején Benk András góljával már kettő volt a Volán előnye. Mondani sem kell, hogy a két említett találat szintén egyenlő létszámnál született.

Igazi fehérvári gálává alakult az összecsapás, amikor is Tyler Metcalfe az ötödik Alba-gólt is megszerezte (és ezt sem eberfórban...). A Fehérvár azonban talán túl hamar kezdte el ünnepelni a győzelmét.

Az utolsó négy percre a Salzburg levitte a kapusát, s ez a húzás majdnem bejött nekik. Thomas Raffl és Andrea Kristler is gólt szerzett, ráadásul 4–5-nél még 1 perc 19 másodperc hátra volt. Újabb találat azonban nem született – a Fehérvár megnyerte a mérkőzést.

 ALSÓHÁZ, 3. FORDULÓ
 Red Bull Salzburg (osztrák)–Sapa Fehérvár AV19 4–5 (2–2, 0–1, 2–2)

forrás: NSO.hu