EBEL: A linzi hajrát nem bírta a Volán

Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 39. fordulójában a Sapa Fehérvár AV 19 kétgólos vereséget szenvedett Linzben, pedig kétharmadnyi játékot követően még a vendégek voltak kétgólos előnyben. A házigazdák az 54. percben egyenlítettek, majd a hátralévő percekben fordítottak, illetve nyertek is. 


1. harmad

Az intenzíven kezdő Linz azonnal támadólag lépett fel, percek teltek el, amíg a védekezésre összpontosító Volán felvette a meccs tempóját, és eljutott a támadások vezetéséig. Onnantól kezdve viszont kiegyenlített, lüktető volt a párharc, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, bár a kimondottan gólveszélyes akciókat időben semlegesíteni tudták a védelmek. Viszont Adam Munrónak így is több dolga, és nagyobb védenivalója akadt kollégájánál – tizenegy védett lövés, szemben David Leneveu négyével –, gólt azonban nem hozott az első harmad (0–0).


2. harmad

A felvonás linzi kapuscserével kezdődött, majd vendéggólokkal folytatódott. A 24. percben Magosi Bálint, majd a 29. percben Frank Banham volt eredményes, így keltve további zavart a hazai sorokban. A Linz messze nem emlékeztetett első harmadbeli önmagára, és ezt jól használták ki a vendégek. Pedig a házigazdák dolgoztak becsülettel, de nem találtak fogást a jól záró fehérvári védelmen, és ha mégis, akkor ott volt Munro, aki aztán az abszolút végállomást jelentette (0–2).


3. harmad

A játékot tekintve megérdemelten, mégis váratlanul gyorsan szépített a házigazda a felvonás első percében, Andrew Hedlund találata után egygólos csökkent a fehérváriak előnye, így ismét nyílt lett az összecsapás. Hogy a hajrának már ikszes állással menjenek neki a felek: Magosi a mérkőzés első(!) kiállítását kapta, mindjárt 2+2 percet, amelyből hármat sikerrel kivédekezett a vendégcsapat, ám érkezett Rob Hisey, és egyenlített. A lendületbe jövő linziek ellen nehéznek ígérkezett a hajrá, amelyet nem is sikerült kivédekeznie a fehérváriaknak: Curtis Murphy 58:53-nál a linzieket juttatta előnyhöz. 

A vendégek kapusuk lehozatalával próbáltak meg szalmaszálba kapaszkodnia, az egyenlítés elmaradt, nem úgy a negyedik linzi gól. Brian Lebler üres kapus találata 59:42-nél eldöntötte a két pont sorsát (4–2).

 ALAPSZAKASZ, 39. FORDULÓ 
 Linz–Sapa Fehérvár AV19 4–2 (0–0, 0–2, 4–0)

forrás: NSO.hu