Bottas: Egy nap bajnok akarok lenni

Egy napon világbajnok szeretne lenni a Formula-1-ben, a következő évet azonban a tanulásra szánja Valtteri Bottas, a Williams újdonsült versenyzője. 


Bottas idén 15 szabadedzésen vett részt, majd a csapat év végén bejelentette, a következő szezonban Bruno Sennát a 23 éves fiatal pilóta váltja majd. 

 „Egész egyszerűen az egyik legtehetségesebb fiatal versenyző, akivel valaha találkoztam” – nyilatkozta korábban Bottasról Frank Williams, az istálló csapatfőnöke.
A finn pilóta nem tagadja, egyszer ő is világbajnok szeretne lenni, de egyelőre azon fog dolgozni, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa csapata, a Williams számára.

„Célom, hogy sikeres legyek a jövőben. Azért vagyok a Formula-1-ben, hogy a legjobbak ellen versenyezzek.”

„Jól akarom végezni a dolgom, és egy nap világbajnok szeretnék lenni. De a következő évben minden a tanulásról fog szólni, arról, hogy minél gyorsabban felvegyem a tempót, minimalizáljam a hibákat és szerezzek néhány pontot.”

A 2011-es év GP3-as bajnoka elmondta, tudja, hogy a csapat is számít rá, így arra fog törekedni, hogy a megtett körök számával a teljesítménye is folyamatosan jobbá váljon.

„Tudom, és a csapat is tudja, hogy ha tapasztaltabb leszek, akkor jó dolgokra leszek képes.” 

forrás: hírado.hu