Autó, Motor és Tuning Show

Az idei Autó, Motor és Tuning Show-t március 22-24. között rendezik meg a Budapesti Vásárközpontban - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.   
Tájékoztatásuk szerint az eddigi adatok alapján 217 kiállító mutatkozik be a kiállításon.

A nyolcadik alkalommal megszervezett rendezvény a motorkiállítás és tuning show mellett lehetőséget kínál a magyarországi gépjármű-márkaképviseleteknek arra, hogy termékeiket, szolgáltatásaikat bemutassák. A közlemény megjegyzi: évek óta, amióta a Budapesti Autószalon megszűnt, és az újgépjármű-kereskedelem visszaesése drasztikus mértékű, a kereskedői szakma számára kulcskérdés, hogy termékeivel és szolgáltatásaival a nagyközönség előtt attraktív módon, ám költségtakarékosan bemutatkozhasson.

A magyarországi autós szakma - gyártók, kereskedők, szolgáltatók - szövetségeit tömörítő Autós Nagykoalíció a kiállítás apropóján bejelentette, hogy az autopro.hu járműipari szakportállal közösen új sorozatot indít Magyarok a világ járműgyártásában címmel. Az összegyűlt anyag az ősszel könyv formájában is megjelenik.

A sorozat száz évet fog át, és többek között olyan szakemberek tevékenységét idézi fel, mint Csonka János, az első magyar motor készítője, Bánki Donát, a karburátor feltalálója, Galamb József, a Ford T-modell megalkotója és Barényi Béla, a Mercedes kutatás-fejlesztési központjának megalapítója.

forrás: MTI