A Magyarországot feljelentő intézet üdvözölte a FIFA döntését

A magyar szurkolók viselkedése miatt a FIFA-hoz panasszal forduló Simon Wiesenthal Center üdvözölte a világszervezet azon döntését, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak zárt kapuk mögött kell lejátszania a Románia elleni, március 22-i világbajnoki selejtezőjét. 


Mint ismeretes, a FIFA a 2012-ben lejátszott, Izrael elleni barátságos mérkőzésen tapasztalt antiszemita megnyilvánulások miatt büntette meg a magyar szövetséget. 

A szervezet a Simon Wiesenthal Center bejelentése alapján járt el az ügyben, és az intézet örömmel fogadta a végső döntést.

- Sajnálatos, hogy a FIFA-nak ilyen eszközökhöz kellett nyúlnia, de tekintve, hogy az antiszemita és rasszista incidensek nem csak a sportban, de a társadalom más területein is egyre szaporodnak, a büntetés mindenképpen megérdemelt és megfelelő, hiszen olyanok ellen lépett fel a szövetség, akik nosztalgiával beszéltek a náci koncentrációs táborokról, ahol többszázezer ártatlan zsidót, valamint a Harmadik Birodalom ellenségeit brutálisan meggyilkolták - nyilatkozta Dr. Efraim Zuroff, a Center izraeli igazgatója. 

- Csak úgy lehet az efféle jelenségeket megszüntetni, ha az antiszemiták és rasszisták ellen gyorsan és határozottan lépünk fel.

forrás: samsungsport.hu 


(de az izraeli meccseken skandált "Halál az arabokra!" rigmus persze nem zavarja - a szerk.)


forrás: samsungsport.hu