A Jobbik felszólította az MSZP-t és az LMP-t a FIFA-döntés elítélésére

A Jobbik arra szólítja fel az MSZP és az LMP vezetőit, hogy tegyék egyértelművé, hogy pártjaik elítélik a FIFA döntését, amely miatt zárt kapuk mögött kell játszani a magyar-román labdarúgó vb-selejtezőt. 


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) január elején hozta nyilvánosságra, hogy a testület fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én. 


A FIFA illetékes testülete azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált, és sértő jelképeket mutatott fel.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írja, elképedve hallották a hírt, hogy a Hét Olajfa szervezet legutóbbi rendezvényén Horváth Csaba, az MSZP budapesti vezetője és Kaltenbach Jenő, a fővárosi LMP képviselője közösen üdvözölték a FIFA Magyarországot sújtó döntését. Véleményük szerint a FIFA a "józan ész útját járta"!!!, amikor megleckéztette Magyarországot - idézi a két politikust.



A Jobbik szerint felháborító, hogy egy ilyen súlyos, indokolatlan és politikai szándékú döntést hazai vezető politikusok örömmel fogadjanak - jelenti ki a párt sportkabinetjének vezetője.

Szilágyi György egyúttal felszólítja az MSZP és az LMP vezetőit, hogy határolódjanak el a "csak állampolgárságukban magyar politikusaik döbbenetes megnyilvánulásaitól", és tegyék egyértelművé, hogy pártjaik elítélik "a hazánkkal szemben kettős mércét alkalmazó FIFA igazságtalan döntését".

forrás: MTI