A Fehérvár felbontotta Ladányi Balázs szerződését

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong szakosztálya a mai napon morális okokra hivatkozva felbontotta Ladányi Balázs szezon végéig érvényes szerződését. Ladányi Balázs tudomásul vette a menedzsment döntését. 


A vasárnapi, Graz elleni vereséggel (3–1) biztosra vált, hogy a Volán nem lehet biztos résztvevője a negyeddöntőnek, így a tavalyi rájátszással ellentétben nem a felső-, hanem az alsóházban folytathatja szereplését. 

Ahonnan már csak két csapat jut be a negyeddöntőbe. A Volánra kőkemény csaták várnak a Salzburg, a Ljubljana, és vélhetően a Znojmo ellen. (A Dornbirn és az Innsbruck verhető riválisnak számít.)


A Fehérvár még Kevin Primeau-val vágott neki a 2012–2013-as idénynek, de gyorsan hullámvölgybe került, így a kispadon váltás történt. Érkezett Jan Neliba, akivel rendeződni látszódtak a sorok, a Volán sokáig biztos tagja volt a felsőháznak. Karácsony után viszont ismét lejtőre került a csapat, és onnan már nem volt megállás: a sorozatos vereségek után három fordulóval az alapszakasz vége előtt elszálltak a felsőházi, egyben biztos negyeddöntős remények.

Ennek ismeretében a fehérvári szakvezetés hétfő délután már egyeztetett, de döntés akkor még nem született. Nem úgy a kedd délelőtti folytatáson. Ladányi szerződése a szezon végén járt volna le. Az előző szezonban Ladányi pontátlaga 1.21 volt (57 pont/47 meccs), amellyel a Volán leghatékonyabb játékosának bizonyult, nála több pontot csak az EBEL-gólkirály csapat és sortárs, Sofron István (59) szorgoskodott össze. Ők ketten kiegészülve Vas Mártonnal nemcsak a Volán, hanem a válogatott első sorát is jelentették. A 2012–2013-as idényben ahogyan a Volán, úgy Ladányi sem volt annyira kiegyensúlyozott, a jelenlegi pontátlaga 0.85, amellyel holtversenyben Sofronnal még így is magasan a legjobb fehérvári.

A 37. születésnapját január hatodikán betöltő, dunaújvárosi Ladányi 2005-ben hagyta el akkor éppen anyagi nehézségekkel küzdő nevelőegyesületét. Előbb két évet húzott le az Újpestben, ahol viszont nem érezte jól magát – leginkább a fővárosi élet volt számára szokatlan és megszokhatatlan –, nem úgy a francia Brianconban, ahol ugyancsak két idényen át játszott. A Volánhoz – amelyet korábban Dunaferr-játékosként sokszor egymaga szomorított – 2009-ben szerződött, és azóta folyamatosan a fehérváriak meghatározó játékosának számított.

forrás: NSO.hu