Őrült rekordra vállalkozik egy ausztrál úszónő

Jövő nyáron egy ausztrál úszónő elsőként akar mindenféle külső segítség nélkül átúszni Kubából Floridába. 


Jövő júniusban egy új rekord felállítását tervezi az ausztrál úszónő, Chloe McCardel. Ő szeretne ugyanis az első ember lenni, aki külső segítség igénybevétele nélkül átúszik Kubából Florida partjaihoz. 

A 27 éves extrém sportolónő vállalása nem csak a 165 kilométeres táv miatt számít igen bátornak, hanem azért is, mert a cápákkal telített Floridai-öbölben az ilyen kísérleteknél megszokott cápavédő ketrec nélkül tervez úszni.

McCardelt a rekordkísérlet során férje, Paul és kis csapata kíséri majd egy hajóval, de a rekord felállításához nem szabad egyszer sem hozzáérnie a hajóhoz. Az előreláthatólag három napig (!) tartó rekordkísérlet során az időjárás és a viharos tenger lehet az ausztrál úszónő legnagyobb ellenfele. 

Ugyanezen a szakaszon idén már volt egy hasonló rekordkísérlet, de a 62 éves amerikai Diana Nyadnak fel kellett adnia a próbálkozását.

Az eddigi rekordot a brit-ausztrál Penny Palfrey tartja, aki 2011-ben a karibi-szigetvilágban 108 kilométert úszott le mindenféle külső segítség nélkül.

forrás: hatharom.hu