Ifjú labdarúgók karitatív karácsonya


Gyermekotthonokat és intézményeket kerestek fel a VASAS Kubala Akadémia utánpótlás csapatai karácsony előtt, hogy megismerkedjenek az ott lakók, vagy ott tartózkodók életével és maguk gyűjtötte apró ajándékokkal kedveskedjenek nekik.

Az akadémia vezetői azt szeretnék, ha az egész éves fegyelmezett testi nevelés mellett a gyerekek gondolkodása, látóköre és lelke is fejlődjön. Ezért lényegesnek tartják, hogy az ifjú futballisták már egész fiatal korban megtapasztalják és megértsék a társadalmi felelősségvállalás fontosságát - tájékoztatta Kovács Norbert ügyvezető igazgató az MTI-t.

A fiatal sportolók felkeresték a Pető Intézet, a fóti Károly István Gyermekközpontot, amelynek lakói meghívást kaptak a klub egyik tavaszi bajnoki mérkőzésére is. Ellátogattak a Madarász utcai gyermekkórházba, a Bethesda Gyermekkórházba, a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba, valamint a Cseppkő Gyermekotthonba is. Az utóbbi látogatáshoz három hétig gyűjtötték a fiatalok az ajándéktárgyakat, labdákat, mezeket, ruhákat és játékokat. Az otthon nevelői megsúgták a vendégeknek, hogy ha nem jöttek volna el hozzájuk, néhány gyerek ajándék nélkül marad idén karácsonykor.

A VKLA növendékei megértették a karácsony egyik lényeges üzenetét, az adakozás jelentőségét. Minden játékosnak örök élmény marad az a pillanat, amikor meglátják a beteg, a sérült vagy az árva társaik szemében a törődés őszinte örömét - olvasható az akadémia MTI-hez eljuttatott közleményében.

forrás: MTI