Ferrari: Átment a kocsi a törésteszten

A Sauber és a Mercedes után a Ferrari is sikeresen teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjét. 


A Sauber csapata volt az első, mely teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét. Ez azért fontos, mivel a szabályok értelmében ezen teszt nélkül egy autó sem gurulhat pályára – még a téli teszteken sem.


A spanyol El Mundo Deportivo jelentése szerint a Sauber és a Mercedes mellett most a Ferrari is feliratkozott a listára, miután az olaszok is sikeresen átmentek az FIA kötelező töréstesztjén.

A jelentés szerint Maranellóban többek között a pilótafülke oldalsó részén is változtattak, mely most nagyobb védelmet nyújt a pilóták számára. Ez főként a Belga Nagydíjon történteknek tudható be, amikor Romain Grosjean (Lotus) nagy sebességgel eltalálta Alonso autóját a startnál.

Akkor csak a szerencsén múlott az, hogy a francia versenyző versenygépe nem sebezte meg súlyosan 2005 és 2006 világbajnokát. A jövőben a spanyol és a brazil pilóta is nagyobb biztonságban érezheti magát a Ferrariban.

forrás:f1-live.hu