EBEL: A 90. mp-ben lőtt góllal nyert a Volán

Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 35. fordulójában a Sapa Fehérvár AV 19 egygólos győzelmet aratott a sereghajtó Innsbruck otthonában. A végeredmény már a 90. mp-ben kialakult. 


1. harmad 

A Ljubljanától hazai pályán elszenvedett két fájó vereség, és pont nélkül maradás után a Volán feltett javítási szándékkal lépett pályára a sereghajtó, a ligában szerény pofozógépként funkcionáló Innsbruck otthonában. Mikor, ha nem most? Ennek szellemében kezdődött a mérkőzés, amelyen Juraj Durco a 90. mp-ben vezetéshez juttatta a fehérváriakat. Jól van, megy ez, gondolhattuk, de sajnos a valóság mást mutatott: nem nagyon ment... Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott a felvonás hátralévő része, gólt azonban már nem. Pedig a sorcserét elrontó vendégek kétperces emberhátránnyal megsegítették a házigazdákat, de utóbbiak nem tudtak élni a lehetőséggel (0–1).


2. harmad

A játék képe a második játékrészben sem változott sokat, a fehérváriak nem tudták érvényre juttatni papírforma erőfölényüket, és a gólkülönbség sem nőtt. Igaz, nem is csökkent: Bálizs Bence kapuja továbbra is érintetlen maradt. A harmad közepén előbb a fehérváriak, majd a házigazdák puskáztak el egy-egy fórt (0–1).

3. harmad

A harmadik felvonás innsbrucki emberelőnnyel vette kezdetét, amely mintegy meg is adta a játékrész alaphangulatát. Sikorcin Ladislav után Mihály Árpádnak, Pozsgai Tamásnak, majd Horváth Andrásnak is ki kellett ülnie a büntetőpadra, a Volán azonban sorra kibekkelte az emberhátrányokat. Igaz, Horváth kiállításánál 17 mp-ig éppen náluk volt a fór, így akkor a létszám csak egál lett. Ilyen leosztás mellett a fehérváriaknak más céljuk nem is lehetett, mint az eredmény megőrzése, amelynek sikerrel tettek eleget. Az osztrákok bő percre hiába hívták le a kapusukat (0–1).


35.forduló

TWK INNSBRUCK (osztrák)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
Gólok: 1:30: Durco (Pratt, Kovács Cs., 0–1)

forrás: NSO.hu