Szíven szúrtak egy 20 éves Diósgyőr-szurkolót

A testvére karjaiban hunyt el a 20 éves szurkoló, miután saját háza előtt szíven szúrta a 19 éves elkövető.


Szomorú hír rázta meg vasárnap az országot: egy Harsány községi fiatalembert saját háza előtt szúrt szíven a 19 éves H. Patrik, a sérült férfi a helyszínen életét vesztette. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Patrik 19 éves miskolci lakossal szemben.


A rendelkezésre álló adatok szerint 2012. október 14-re virradóra Harsány községben több, fiatalokból álló társaság is szórakozott, akik közel azonos időben tartottak hazafelé. Ennek során egy helyi 20 éves fiatalember összeszólalkozott egy kisebb csoporttal.

A vita hevében egyikük, H. Patrik a késével olyan súlyos sérüléseket okozott a sértettnek, hogy a fiatal a kórházba szállítása közben életét vesztette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság H. Patrikot őrizetbe vette, egyben indítványozta a fiatalember előzetes letartóztatását.

A diósgyőri szurkolókat tömörítő facebookos csoportban vasárnap délután kiderült, az áldozat P. Norbert a DVTK szurkolója volt – rendszeresen a helyszínen szurkolt a csapatnak.