Kínos részletre derült fény a milliókat követelő Janicsék ügyében

Janics Natasa férje, Andrian Dusev igényt tart az olimpiai edzôi jutalomra. Pedig Bulgáriában sem tudják, dip­lo­má­zott-e ­egy­általán, derítette ki a Bors című napilap. 


Senki sem lepődik meg azon, hogy a Janics Natasa-szappanopera mindennap egy új fejezettel bővül. Amint azt korábban a Szerbiába visszatelepülő háromszoros olimpiai bajnok kajakos edzője, Kovács László elmondta, 9 millió forintos edzői jutalmára igényt tart Natasa férje, a bolgár Andrian Dusev. Natasa a szegedi búcsú-sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Kovács László megcsalta és meglopta őt, sőt kiemelte, a legutóbbi olimpiai ciklusban csak Dusevet ismeri el edzőjének.


"Ennek ellenére az olimpia előtt Kovács Lászlót jelölte meg trénerének – mondta Ábrahám Attila, a szövetség főtitkára a borsonline.hu-nak. – Nekünk nincs tudomásunk arról, hogy Dusev bármilyen jogon megkaphatná a jutalmat, már csak azért sem, mert a diplomáját nem honosította, és a MOB több kritériumának sem felel meg."

Petrovics Kálmán, a szegedi kajak-kenu klub igazgatója elmondta, Dusev két éve egy fénymásolt edzői diplomát adott le, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy hazánkban edzőként működhessen. Ezért Petrovics e-mailben tájékoztatta a családot arról, hogy miként lehet honosítani az edzői diplomát, de erre azóta sem került sor.

"Natasa kérése volt, hogy Kovács László edző mellett a férje is ott lehessen a motorcsónakban – mondta Petrovics –, de hogy az edzője lett volna, az barokkos túlzás. Úgy vagyunk vele, mint a mesében a farkas és a kismalac, betolta a lábfejét, aztán már benne van a fazékban..."

Egyre több emberben vetődik fel az a kérdés, hogy Dusev tényleg rendelkezik-e edzői diplomával.