Kábítószer-ültetvényt számoltak fel Szabolcsban

Kábítószer-ültetvényt számolt fel a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitkén - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta: a főkapitányság bűnügyi igazgatósága és a záhonyi rendőrkapitányság nyomozói még augusztus 31-én fogtak el három kábítószert termesztőt a Kisvárdához közeli településen, majd megtalálták azt az épületet is, ahol a gyanúsítottak indiai kendert neveltek.

 A főhadnagy tájékoztatása szerint a marihuána alapanyagát képező növényt egy 35 éves fényeslitkei lakos tulajdonában lévő melléképületben termesztették, amelyet az ingatlan gazdája egy 25 éves helyi, valamint egy szintén 25 éves pátrohai lakossal közösen látott el speciális párologtató és szellőztető rendszerrel, klímával, illetve riasztó, valamint mozgásérzékelő berendezéssel.

Az ültetvény felszámolásakor a rendőrség 61 tő kendert, a termesztéshez használt tápoldatokat, technikai berendezéseket, a kábítószer adagoláshoz szükséges mérleget, zacskókat és egyéb eszközöket foglalt le.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak az általuk termesztett növény szárított és csomagolt részeit értékesítették is.

A három férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket.
forrás: MTI