Stohl András magára hagyta az alapítványt

Stohl András magára hagyta az alapítványt, amellyel négy évre együttműködési megállapodást kötött jogerős ítélete előtt.

Még mindenkiben él a kép, ahogy a drogos és ittas állapotban súlyos közlekedési balesetet okozó színész az őt 28 hónapos börtönbüntetésre küldő elsőfokú ítéletet követően nyakába vette az országot, és hetente több önkéntes előadást is tartott a fiataloknak drogprevenciós jelleggel. "Bucit" már ítélete előtt is támadások érték: többet árt, mint használ szakértelem nélküli előadásaival. Akkor a sok szakember közül csupán Stemler Mihály vállalta fel – néhány ismerőse rosszallása ellenére –, hogy a „bűnös" Stohlt segíti. A közös munka mindenkinek jó volt, hiszen az alapítvány egy ismert arcot kapott a kampányához, Stohl nyakába pedig másodfokon jóval kevesebb büntetést sóztak, mint a 28 hónapot kirovó első fokon – megúszta 10 hónappal, amelyből ötöt kellett letöltenie.

A szabadulása után méltán reménykedhettek benne az alapítvány vezetői, hogy folytatja náluk a megkezdett munkát. Legfőképp azért, mert négy évre vállalta, hogy havi rendszerességgel megy prevenciós előadásokra ezzel a szervezettel, blogot vezet, válaszol a kérdésekre, valamint szervez és vezet évente egy segélykoncertet a szenvedélybeteg fiatalok javára.

– Kiálltam Stohl mellett, mert hittem abban, hogy egy hasznos dolog veszi kezdetét, jóváteszi botlását a fiatalokon segítve. Akkor ő ezt vezeklésnek nevezte – mondta Stemler Mihály szakmai igazgató, aki bevallotta: elkeseríti, hogy Stohl börtönbe vonulása előtt úthengerként dübörgő közös kampányuk mostanra lelassult. – Kértem Andrást, hogy segítsen a honlap működtetésében, legalább írjon rá néha, mert azt már beláttam, támogatók keresésére nincsen ideje. Reménykedtem, hogy az András vállalásában szereplő segélykoncert helyet kaphat a Nemzeti Színházban, de az igazgató erre nem látott lehetőséget. Ugyanis Alföldi Róbert Stohl András magánéletét, beleértve a drogellenes kampányát is, külön akarja választani a színházi tevékenységétől. Sajnos be kell látni, hogy nem tudjuk, csak töredékesen elérni azt a nemes célt, amelyet magunk elé tűztünk – vallotta be csalódottan a szakember, aki tud arról, hogy Stohl nemrégiben Veszprémben Zacher Gábor toxikológussal részt vett egy drogprevenciós előadáson.

Csakhogy élő szerződése velük van...

Az ügyvéd nem figyeli:

– A büntetőügy befejeződött, sőt ügyfelem a büntetését is letöltötte, így már nem tartozik feladatkörömbe a drogellenes tevékenységének szervezése és figyelemmel kísérése – mondta Ruttner György, a színész ügyvédje, aki Stohlt szabadulása utáni első előadására, egy nyugdíjas rendőröknek szervezett zártkörű beszélgetésre még elkísért.
forrás: Blikk / Kuruc.info