Csepelen sem értik az MLSZ döntését

Bár a Dunaharaszti MTK megnyerte az Alföld csoport 2011-2012-es küzdelmeit, az MLSZ legfrissebb közleménye szerint a csapat nincs az NB II-es mezőnyben. Licencproblémákról hallott mindenki, ami ennek az oka lehet, de érdekes, hogy a második helyen végzett és NB II-es licenccel rendelkező FC Dabas sem lesz jövőre NB II-es. Ezt nem értik Csepelen sem.

Ez miben érinti a csepeli csapatot? Mert egyrészt a mezőny átalakítása miatt jövőre beszűkülnek a lehetőségek, és nem lett volna rossz számukra, ha egy nagy riválissal kevesebb van a csoportban. Pláne, ha az a rivális még jogosan is léphetne feljebb.

A 2013-14-es idénytől kezdődően NB I-es tartalékcsapatok nem fognak szerepelni az NB II-ben. De a tarcsik ritkítását nemhogy megkezdte volna az MLSZ már most, hanem éppen ellenkezőleg, mezőnyfeltöltés címén újra a másodosztályba sorolta az egyébként kiesett Honvéd II csapatát, és bekerült a Bakony csoport másodikja a Haladás II is, noha onnan a bajnok Csákvár vállalta az NB II-es indulást és ott is lesz a rajtnál.

Az nb2.hu most közzétette az MLSZ által elfogadott nevezési listát. Ebben nincs csapat a Duna (bajnok az Érd, 2. a Dorog, 3. az ESMTK), a Tisza (Várda, Nyírbátor, Cigánd) és az Alföld (DMTK, Dabas, Gyula) csoportból.

Ellenben ott van újabb két tartalékcsapat, igaz a Kaposvár II a Haladás II-vel ellentétben legalább bajnokként.

Érthető a Csepel reakciója, többen valóban nem értik a Szövetség döntését, hiszen a Haladás például az átalakítások miatt úgyis csak egy évig lesz másodosztályú.

forrás: Dabas Kritika