A Mercedesnél büszkék Schumacher 3. helyére

A Merceds AMG Petronas főnöke, Ross Brawn és a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, Norbert Haug is büszke Michael Schumacher újabb remek rajthelyére.


A csapat természetesen csalódott Nico Rosberg 13. helye miatt.

Ross Brawn:
„Pontosan tudtuk, hogy mi vár ránk, miután Silverstone-ban versenyzünk. Ez egy legendás és különleges helyszín, ahol az időjárás kiszámíthatatlan. Ma nagyon sok eső esett, ami miatt kénytelenek voltunk egy időre beköltözni a garázsunkba. A közönség még ezek után is fantasztikus volt. Jó volt velük játszani egy kicsit, de messze többet érdemeltek volna ennél. Az időjárást azonban nem mi irányítjuk… Sajnos.”

„Nagyon kemény volt kint a pályán, de ennek ellenére a versenyzőink remek munkát végeztek. Michael például a Q3 végén egy nagyszerű kört rakott össze, és ismét megmutatta, hogy milyen jó formában is vezet. Nagyon örülünk ennek, valamint annak, hogy az autója is rendben volt.”

„Nico sajnos nem volt szerencsés az újraindítást követően, noha minden tőle telhetőt megtett. Ez egy olyan időmérő volt, ahol a legkisebb kormánymozdulat, vagy vízátfolyás is befolyásolhatja az eredményedet. Ez történt Nico esetében is. Sajnos nem tudott egy tiszta teljes kört sem futni.”

„Büszkék vagyunk csapatunk teljesítményére és ismét ott vagyunk az első sor közelében, ami remek. Nagyon bízunk abban, hogy vasárnap egy nagyon jó eredménnyel búcsúzunk a brit rajongóktól.”

Norbert Haug:
„Ezen feltételek mellett lehetetlen volt az, hogy kint legyünk a pályán, ezért úgy vélem, a versenybíróság helyes döntést hozott a piros zászlóval. Nem lett volna jó ötlet kint maradni, mivel lehetséges, hogy nem maradt volna autó a Q3-ra.”

„Öröm volt nézni azt, ahogy Michael vezetett az esőben. Remek teljesítményt nyújtott és harcban volt a rajtelsőségért. Nagyszerű munkát végzett és ugyanez igaz a csapatra is.”

„Nico is keményen nyomta, de lemaradt a Q3-ról. A különbség nem volt nagy, de ez a 13. hely sem jelenti számára azt, hogy ne tudna a legjobb helyekért harcolni. Nagyon erős a versenyeken és holnap bármi megtörténhet. Bízunk benne, hogy ez a szám most szerencsét hoz neki.”

forrás: f1-live.hu