A Ferrari Németországban is versenyképes lehet

A Ferrari alakulatánál arra számítanak, a hétvégi Német Nagydíjon is a győzelemért szállhatnak harcba, akárcsak a legutóbbi két versenyen.



A csapat a kiábrándító előszezoni teljesítmény után látványos fejlődést ért el, kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso pedig kilenc futam után élen áll a bajnoki összetettben. A spanyol versenyző a pole pozícióból vághatott neki a legutóbbi, silverstone-i viadalnak, ahol végül második lett, két héttel korábban, Valenciában pedig nyerni tudott.

Alonso versenymérnöke, Andrea Stella elárulta, a látottak alapján arra számít, az F2012-es versenygép Hockenheimben is ütőképes lesz.

„Az autó jó volt Valenciában, mint ahogy Silverstone-ban is” – mondta a szakember. „Mivel a hockenheimi versenypályán a valenciaihoz hasonló lassú kanyarok, illetve a Silverstone-ban látott gyors fordulók is megtalálhatók, arra számítok, hogy a Ferrari Németországban is versenyképes lesz.”

Alonso a szezon nagy részében a bajnoki tabella élén tartózkodott, köszönhetően néhány igazán kivételes szereplésnek. Andrea Stella mindazonáltal elárulta, túl optimisták lettek volna, ha az idény elején azt gondolják, kezdettől fogva a bajnok címért harcolhatnak.

„A szezon elején túl optimisták lettünk volna, ha azt képzeljük, ilyen helyzetben leszünk majd. Ebben a sportban azonban a dolgok nagyon gyorsan változhatnak, és mindig pozitívan álltunk hozzá a munkához. A jelenlegi helyzet ennek az attitűdnek az eredménye, természetesen a rengeteg munka mellett.”

Habár jelentős előrelépéseket tett a Scuderia, Stella figyelmeztet, bőven vannak még területek, melyeken a Ferrarinak javulnia kell – ezek egyike a végsebesség.

„Az ember mindig nagyobb és nagyobb végsebességet akar kisajtolni az autóból, hiszen hasznos a köridő szempontjából, ráadásul a dolgunkat is megkönnyíti a versenyen” – magyarázta. „A végsebesség nyilvánvalóan ellentétben áll a leszorítóerővel, de kétségtelenül egy olyan területről van szó, melyen megpróbálunk javulást elérni a jövőben.”

forrás: hírado.hu