A BBC szerint stabil a súlyos balesetet szenvedett pilóta állapota

A BBC legfrissebb beszámolói szerint stabilizálódott a Marussia Cambridgeshire-i tesztjén balesetet szenvedett Maria de Villota, az orosz F1-es csapat női tesztpilótájának állapota.


Chris Mann (BBC), aki a helyszínen tartózkodott a baleset ideje alatt, elmondta, a versenyző fejjel ütközött neki a teherautónak. Maria az első 10-15 percben mozdulatlan volt, majd nem sokkal később az egyik kezét megmozdította. Csaknem 1 órával később a helyszínre kiérkező mentősök biztonságosan kiszabadították az autóból.

A Racecar-engineering feltételezése szerint az MR01 rajtelektronikája zavarhatta meg de Villotát a kör végén. A tapasztalatlan versenyzőkön, akik először ülnek be F1-es gépbe, könnyen kifoghat ez a rendszer - írja az oldal. Ahogy lelassítanak, hogy megállítsák az autót, vagy azért, hogy lassan kanyarodjanak be - például egy garázsba -, felemelik a lábukat a gázpedálról, és hagyják, hogy leessen a fordulatszám. Az ECU ezt érzékeli, és körülbelül 50%-ra állítja a gázt, miközben az autó még mindig 1-es fokozatban van, mely egy hirtelen kigyorsítást eredményez, mint amilyen a hírek alapján is történt

forrás: f1-live.hu