Schumacher: Most vagyunk a legközelebb a győzelemhez

Michael Schumacher szerint most van a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze az első győzelmet a Mercedesszel Kanadában.A német mindig is jól ment a Circuit Gilles Villeneuve-ön, de azt nem tudja megmondani, hogy ennek mi lehet az oka.



Schumacher eddig hétszer nyert Kanadában, és tavaly nagyon közel állt hozzá, hogy Montrealban megszerezze az első dobogós helyezését a Mercedesszel.


A hétszeres bajnok a szezon hetedik versenyére készül a 7-es rajtszámot viselő W03-mal – Norbert Haug korábban már elmondta, hogy a számmisztika is mellettük van egy sikeres versenyhez.


A 43 éves versenyző maga is elismerte, hogy talán most van a legnagyobb esély a győzelemre:


„Nagyon magabiztos vagyok”- idézte a Sky Sports. „Ezzel a futammal kapcsolatban most nagyon biztos vagyok. Illetve, úgy értem, hogy ha időben végignézed a kezdetektől a jelenig, akkor valószínűleg most vagyunk a legközelebb hozzá, hogy egy jó eredményünk legyen ezen a hétvégén.”


A múltbeli eredmények ellenére Schumacher nem tudja megmondani, hogy mi fekszik neki ennyire a Circuit Gilles Villeneuve-ben:


„Megkérdeztem ezt magamtól, de nem tudom. Nem tudok semmi olyasmit sem kiemelni, amitől jónak kellene itt lennem”- válaszolta a német.


„Hogy őszinte legyek, az eredmények alapján jobb vagyok a csapattársaimnál a végsebességet illetően, és ez sohasem változott eddig.”


„Ez a pálya nem igazán a végsebességről szól, hanem inkább csak vannak benne egyenesek is, de ez nem egy nagy kihívás. Szóval, nem tudom.”


Schumacher nagyon bízik benne, hogy a változó időjárás ellenére, mely annyira jellemző Kanadára, sikerül megtalálni a legjobb beállítást, és a hátsó abroncsokkal is kíméletesen fog bánni az F1 W03:


„Ez még mindig arról szól, hogy meg kell érteni az autót, és a maximumot kell kihozni ebből a lehetőségből. Az időjárás egy nagy tényező: milyen hőmérsékletre számítasz a következő napon, mivel szombaton nyilvánvalóan az autó finomhangolásával vagy elfoglalva, és utána már semmit sem változtathatsz meg vasárnapra.”


„És utána egyfajta jóslatba kell bocsátkoznod, hogy mi is lesz.”


„Kína egy jó példa: öt Celsius fokos eltérés a hőmérsékletben hirtelen mindent a mi oldalunkra állított, holott korábban nem tűnt túl remeknek. Vajon lesz ilyen változás ezen a hétvégén is? Vajon konzisztens lesz, amit megjósoltunk? Ez a kérdés.”


Habár Schumacher mindig is visszafogottan beszélt a Mercedes világbajnoki esélyeiről, az elismeri, hogy csapattársának, a Kínai Nagydíjon győzelmet szerző Nico Rosberg-nek van esélye:


„Már a szezon legelejétől kezdve mondtam, hogy ez nem az a szezon lesz, melyben a címért fogunk harcolni.”


„Talán tévedtem, mert Nico még mindig játékban van. De még mindig egy hosszú év van előttünk, szóval ki fog derülni, hogy ez a helyzet, vagy nem. De ami engem illet, azzal a két ponttal mellyel jelenleg rendelkezem, nem kell a címen gondolkodnom.”


Forrás: f1-live.hu