Red Bull: Nem szívesen szerződtetnék Hamiltont

Az osztrák világbajnok csapat továbbra sem támogatja azt az ötletet, hogy a két leggyorsabb pilóta versenyezzen egymás mellett.
Mark Webber a Red Bull istállónál maradna, míg a bajnoki címvédő nem változtatna a korábban jól bevált receptnél.


Annak ellenére, hogy még mindig csak 7 futamon vagyunk túl a 20 versenyes naptárban, már állandó témát szolgáltat a sajtóban a pilótapiac.

Idén szinte biztosan nagyobb mozgás várható a piacon, mint korábban, melynek résztvevői között top-pilóták is szerepelhetnek. Az egyik legfoglalkoztatottabb kérdés az, hogy Lewis Hamilton szerződést hosszabbít a McLaren istállóval, vagy, ha nem teszi ezt meg, akkor hová is ír alá 2013-ra.

A McLaren tagadja azokat a pletykákat, miszerint Lewis a Ferrarival és a Red Bull istállóval is tárgyalásban állna, míg a brit világbajnok menedzsmentje ugyan elismerte a kapcsolat lehetőségét, Woking jelenti számukra az első opciót.

Ahogy azt Ron Dennis is elmondta Montrealban, pillanatnyilag Hamilton fizetése jelenti a legnagyobb problémát az új kontraktusban, melynek értéke 120 millió dollár körül lehet.

A legforróbb jelölt a Red Bull lehet, de Dr. Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója elvetette ennek a lehetőségét.

„Az relatív világos, hogy Hamilton alternatívákat fektet le magának, de a csapatszerkezetnek is passzolnia kell. Semmit sem hoz, hogy, ha a leggyorsabb versenyző nem harmonizál egy csapatba.” – kezdte a Bildnek a szakember.

Marko ezzel együtt tagadta annak a lehetőségét, hogy Mark Webber a Ferrarihoz szerződjön 2013-ra Felipe Massa helyére.

„Mark megértette velünk, hogy rendelkezik a szükséges motivációval és szeretné velünk folytatni. Tudjuk, hogy hol is állunk vele ezen a ponton, és ő is tudja, hogy hol áll velünk. Soha nem szabad változtatni egy győztes csapaton.”

Lewis „titkos” lehetőségei között szerepelhet a Mercedes is, ahol Michael Schumacher jövője erősen kérdéses.

„Nem titok, hogy Lewis része a Mercedes családnak.” – nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke Sport Bildnek.

A Mercedes azonban egyre alacsonyabb költségvetéssel kíván dolgozni a sportban, így, ha Hamilton nem engedne a fizetéséből, szinte biztosan nem csatlakozhatna Nico Rosberg mellé, akinek az új csapattársa Paul di Resta lehet.

A német gyártó már korábban megnevezte a Force India versenyzőjét, mint lehetséges utódot Schumacher helyére. Di Resta szintén szorosan kötődik a Mercedes családjához, mellyel F1-es bemutatkozása előtt bajnoki címet szerzett a Német Túraautó Bajnokságban (DTM).

forrás: f1-live.hu