Perez: Jöhet az első győzelem

A Sauber F1 Team a két dobogós helyezése után a győzelmet célozza meg a 2012-es szezonban.


Sergio Perez nagyon boldog az újabb dobogója miatt, de addig nem lesz elégedett, míg meg nem szerzi élete első győzelmét a Formula-1-ben.

„Ez egy nagyszerű verseny volt az egész csapat számára. Szombaton egy csalódást keltő időmérő edzésen voltunk túl, amikor a tempónk nem volt kielégítő, így egy másfajta stratégiát kellett választanunk a versenyre. Végül ez működött és felállhattunk a dobogóra.”


„Nem tudtuk, hogy miként is reagálnak majd a gumik, mivel ilyen hőmérsékleti tényezők mellett nem teszteltük az autónkat Kanadában. Szóval lutri volt az egész, de nem tehettünk mást a 15. helyről. A gumik remekül működtek az autón, mely nagyon versenyképes volt.”


„Nagyon boldogok vagyunk, mivel Malajzia óta nem volt szerencsénk, noha a tempónk megvolt. Ez egyben egy igazi őrült verseny is volt. Láthattunk már hasonlót idén és biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó. Bízom benne, hogy lesz lehetőségünk még idén a győzelemre, ami a céljainkat is képezi.”


„Szeretnék még egyszer köszönetet mondani a csapatnak, mely nagyszerű munkát végzett. Senki sem gondolta volna, hogy a 15. helyről képesek leszünk a dobogóért harcolni. Mindenkit meglepett az a tény, hogy ilyen gyorsak vagyunk és ilyen módon képesek voltunk átrágni magunkat a mezőnyön. Fantasztikus eredmény.”


Forrás: f1-live.hu