Kassai mindkét oldalról jó kritikát kapott

A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának vasárnapi rangadóján Olaszország 1–1-es döntetlent játszott Spanyolországgal. A találkozót a magyar topjátékvezető, Kassai Viktor dirigálta, aki mind olasz, mind spanyol részről jó kritikát kapott a sajtóban.

Az Il Giornale című olasz napilap külön cikket szánt Kassai Viktor teljesítményének. A lap dicséri a magyar játékvezetőt, aki szerinte észrevétlen maradt, nem volt kemény, hagyta a maga medrében folyni a találkozót, jól használta az előnyszabályt és nem akart főszereplő lenni. A szakíró szerint a 2011-es Bajnokok Ligája-finálét nem véletlenül dirigáló 37 éves sípmester nem tűrte a reklamálást, folyamatosan akcióközelben tartózkodott, és az előnyszabályokat is jól alkalmazta. A lap megjegyzi, a magyar bíró 36-szor fújt szabálytalanság miatt a mérkőzésen, ami héttel több Pierluigi Collina európai átlagánál, és mindegyik sárga lapja „ült”.


 A szerző hozzáteszi: egy olasz játékvezető már az első öt percben négy lapot osztott volna ki egy hasonló mérkőzésen, „de Kassai más tészta, Eb-döntős játékvezető”.


A mérkőzés szereplőit osztályozó calciomercato.it 6.5 kalkulust adott a magyar játékvezetőnek, aminél csak Daniele De Rossi, Andrés Iniesta és Cesc Fabregas kapott jobbat (7) az összecsapáson. A tudósító szerint De Rossival és Busquetsszel szemben túl engedékeny volt Kassai, ugyanakkor összegzését azzal zárja, hogy így is határozott kontroll alatt tartotta a mérkőzést.


Az olaszokhoz hasonlóan a spanyolok sem voltak elégedetlenek Kassai Viktorral, sőt. Az As szakértője, a játékvezető Ildefonso Urizar Azpitarte szerint a magyar bíró „alapvetően jó meccsen van túl játékvezetői szempontból". A spanyol szakértő szerint Kassai hagyta játszani a két csapatot, és csak akkor avatkozott közbe, ha szükséges volt.


Urizar Azpitarte szerint a magyar bíró végig ura volt a találkozónak, és meg tudta fegyelmezni a játékosokat, de Leonardo Bonuccinak „akár piros lapot adhatott volna", amikor keményen odarúgott Iniesta térdére. A spanyolok összességében nyolcasra osztályozták Kassait.


Forrás: NSO.hu