Mercedes: Schumacher utolsó körét sajnálják

A Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn és Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke is csalódott Michael Schumacher szerencsétlensége miatt.
A hétszeres világbajnok továbbra sem szerencsés.


Ross Brawn:
„Csak részben lehetünk elégedettek, mivel ebben az időmérő edzésben is több volt számunkra, de az a legfontosabb, hogy mindkét autónk ott van az első 10-ben és jó lehetőségünk van arra, hogy sok pontot szerezzünk vasárnap a versenyen.”


„Az időmérő edzés utolsó részében Nico (Rosberg) és Michael (Schumacher) egy eltérő taktikát követett. Nico egy agresszívabb kivezető körrel nyitott, míg Michael két mért futott. Ez egy lassabb körrel kezdődött, majd egy gyorsabbak folytatódott. Nico esetében jól működött a taktika, addig Michael túl sok időt veszített a forgalomban. 0.04 másodperccel később haladt át a kockás zászló alatt és nem tudta befejezni az utolsó körét, noha ezelőtt a legjobb első szektor volt az övé.”


Norbert Haug:
„Kissé csalódott vagyok Michael utolsó köre miatt. Sajnálatos módon mindez az utolsó utáni pillanatokban érkezett meg, és csak egy egészen apró különbségen múlott az, hogy befejezhesse a körét. Ennek az lett a következménye, hogy a 9. helyen zárta az időmérő edzést, de a versenyen biztosan előrébb végezhet, miután hosszú távon versenyképesnek tűntünk.”


„Nico időmérő edzése elég jól sikerült, és ez az 5. helyen nem egy rossz eredmény. Biztos vagyok abban, hogy mindkét autónk az első 6-ban végezhet vasárnap. Bízunk benne, hogy mindez sikerülni fog.”


Forrás: f1-live.hu