Ócsa - Kilenc új rendőrőrsöt hoznak létre Pest megyében

Kilenc Pest megyei településen nyílik rendőrőrs egy éven belül - közölte a megyeháza sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Ambrus András a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetőjének a közgyűlés pénteki ülésén tartott beszámolóját ismertetve elmondta: Simon Tamás dandártábornok arról tájékoztatta a képviselőket, hogy miután a megye rendőri állományának létszáma tavaly 531-gyel nőtt, új rendőrőrsök nyitására van mód kilenc településen.
E szerint Acsán, Budakalászon, Dunavarsányban, Isaszegen, Jászkarajenőn, Kiskunlacházán, Letkésen, Ócsán és Zsámbékon nyílik rendőrőrs, ezzel 31-ről 40-re nő a számuk.
A tavalyi tapasztalatok alapján a főkapitány az emberek biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekményfajták - a lopások, rablások, gépkocsifeltörések, betörések - megelőzését és felderítését említette célként.
További célként szólt arról, hogy minden településen legyen körzeti megbízott. Jelenleg ugyanis előfordul, hogy egyetlen körzeti megbízott három településen is ellát szolgálatot.
Szűcs Lajos, a közgyűlés fideszes elnöke szerint mivel az elmúlt két évtizedben csaknem félmillióval nőtt Pest megye lakosainak száma, és elérte az 1, 3 milliót, minden évben kérték a rendőri létszám bővítését. Megnyugtató, hogy végre előrelépés történt ebben az ügyben - közölte Ambrus András.
forrás: MTI