Interjú Szűcs Lajossal

A Pest Megyei Önkormányzat elmúlt évéről, és a 2011-es esztendő új feladatairól beszélt Pest megye elnöke a Kopogtató című műsorban.

Izgalmas és nehéz, változásokban bővelkedő évet tudhat maga mögött Pest megye. A közel 100 intézmény fenntartását elvégző megyei önkormányzat 33 ezer ellátottért felelt 2011-ben.
Az ismert nehézségek ellenére egyetlen oktatási, egészségügyi vagy szociális intézményt sem kellett bezárni. Ezért és az egész éves munkáért köszönet jár az intézmények dolgozóinak.
Így kezdte Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke az elmúlt év értékelését. Hangsúlyozta, hogy a rendkívül nehéz helyzet ellenére fejlesztéseket is végrehajtott az önkormányzat. Ezek közül a szigetszentmiklósi rendelőintézet felújítását és dabasi Táncsics Gimnázium bővítését emelte ki.



2012. január elsejétől megszűnt a megyei önkormányzatok intézményfenntartói feladata, mostantól a területfejlesztés lesz a fő irányvonal. Az új feladathoz alkalmazkodik a hivatal létszáma, és a közgyűlési bizottságok átalakulása.
A műsorban szó volt még a parlamenti munkáról, és a Budapest és Pest megye közötti ellentét megoldásáról.
forrás:pestmegye.com