Várható időjárás kedd estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A kontinens északnyugati területe fölé Izland felől magasnyomás nyúlik be. A leszálló légmozgások hatására alapvetően napos az idő, a délutáni hőmérséklet 20 és 27 fok között változik. A szárazföld többi részén azonban változékony az időjárás. A Skandináv-félszigetet hidegfront érte el, ott szeles, hűvös az idő. Sekély ciklonális mező okoz Kelet-, Délkelet-Európában több helyen záport, helyenként zivatart; a gyakori felhőzetnövekedés ellenére a hőmérséklet csúcsértéke 18 és 24 fok között alakul. A kontinens legmelegebb pontja továbbra is Spanyolország, ott 28, 30 fokig melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy lassan távolodó hidegörvény alakítja; folytatódik a mérsékelten meleg, változékony idő.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Hétfőn délen, délnyugaton várható a több napsütés, másutt tartósan erősen felhős területek is lesznek. A középső országrészben ismétlődő esőre, másutt elszórtan záporra, néhol zivatarra számíthatunk. Kedden délnyugaton lesz gyakran erősen felhős az ég, az ország többi részén térben és időben változó felhőzet valószínű. Elsősorban délnyugaton várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul; a gyengén felhős területeken néhány fokkal hűvösebb, az erősen felhős részeken enyhébb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 23 fok között várható.
forrás: MTI