Balatonhoz költözik a Zorall Sörolimpia fesztivál

A balatonszemesi Vadvirág kempingbe költözik az idén ötödszörre, augusztus 17-19. között megrendezett és 66 zenekart felsorakoztató Zorall Sörolimpia a korábbi helyszenéről, Megyerről - tájékoztatta a produkció sajtófelelőse, Kurcz Orsi az MTI-t hétfőn.

A vasárnap zárult szántódi Pannónia fesztivál után a Zorall Sörolimpia is a Balatonhoz költözik. A szervezők ajánlása szerint "lesz bazi nagy Zorall-lagzi, motoros felvonulás és túra, sör-virsli versenyek, kerékpártúra, sörolimpiai csapatverseny és koncertek ájulásig".

Az augusztusi fesztiválon fellép többek között a Zorall, az RNR Swindle, a Kalapács, a Depresszió, a Road, a Rocket Queen, a Yellow Spots, a Jackpot, a BugZ, a Rubicon, a Tűzmadár, a Vasmacska, a Exe, a Twister, a Fekete Bárány, a Blues Company és a Corelaosa. A rendezvény három napján három színpadon 66 zenekar fog játszani.

Mint arról Kurcz Orsi beszámolt, a Sörolimpiának nem az a célja, hogy valaha is a nagy fesztiválok sorába tartozzon, hanem hogy mindenki jól érezze magát, és növekedjen a Zorall zenekar közönsége. Ha nagyon be kellene sorolni a rendezvényt valamilyen kategóriába, akkor barátságos, élvezhető kis-fesztiválként lehetne jellemezni - fogalmazott -, ahol az ország minden részéből érkező "Zorallosok", és a vagányabb, rock 'n roll vonalat kedvelők találhatnak egymásra, és bulizhatnak, lazíthatnak együtt - tette hozzá.

A rendezvény azért költözik négy év után Megyerről Balatonszemesre, mert kinőtte a régi helyét, és mert a szervezők vonzónak találták a magyar tengert mondván, "nekünk a Balaton a Riviéra" - fogalmazott Kurcz Orsi.
forrás: MTI