Schumacher versenyben van a világ leggazdagabb sportolója címért

A Sunday Times kereseti ranglistáján Tiger Woods az első 869 millió dollárral, a második Schumacher 823 millióval. 

A brit Sunday Times című lap éves listája alapján Michael Schumacher versenyben van a világ leggazdagabb sportolója címért, hiszen a pályafutása alatt összegyűjtött dollármilliók alapján csak a golfozó, Tiger Woods előzi meg a német pilótát.

Schumacher eddig 823 millió, Woods pedig 869 millió dollárt keresett – legalábbis ez áll a Sunday Times listáján..Ugyanakkor a lap információi szerint a Woods-Schumacher páros dollár százmilliókkal többet keresett eddig, mint legjobban fizetett társaik: Michael Jordan (516 millió), Roger Federer (316 millió) vagy David Beckham (258 millió).

Michael Schumacher Fotó: EPA

A leggazdagabb húszba még két F1-esnek sikerült bekerülnie, bár Fernando Alonso és Kimi Räikkönen fejenként 161 millió dolláros összkeresettel is csupán a lista végén szerepelnek.

A McLaren két világbajnoka, Lewis Hamilton (89 millió) és Jenson Button (85 millió) viszont már csak a leggazdagabb brit sportolók névsorába került be, ahol messze a korábbi Ferrari versenyző, Eddie Irvine mögött kaptak helyet. Igaz az észak-ír 129 millió dolláros vagyonát főleg az ingatlan bizniszből szerezte.
Mindazonáltal Hamilton és Button is többet keresett pályafutása során, mint David Coulthard, Nigel Mansell, az egykori BAR csapat hajdani főnöke, Dave Richards (mindnyájuk neve mellett 80 millió dollár szerepel), vagy Sir Jackie Stewart (67 millió).

Ugyanakkor ezek az összegek eltörpülnek Bernie Ecclestone 4 milliárd dollárra becsült vagyona mellett, bár a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló 81 éves üzletembernek még ez is kevés ahhoz, hogy a világ leggazdagabb emberei közé tartozzon. Hiszen a lista élén olyan nevek szerepelnek, mint a Sauber istálló szponzora, Carlos Slim, aki a Sunday Times szerint 71 milliárd dollárral rendelkezik.

A http://www.hirado.hu/formula1 oldalon a Forma-1 minden további híréről, érdekességéről, kulisszatitkáról is olvashatnak.
forrás: hirado.hu/formula1