Magyar sikerek a PokerStars SCOOP első két napján

Két magyar játékos, „tracyer” és „gusparo” is döntőt játszott a PokerStars Spring Championship of Online Poker sorozatán, előbbi 86 ezer, utóbbi 20 ezer dollárt nyert.


Vasárnap elrajtolt a PokerStars tavaszi versenysorozata, rögtön ez első két napon két magyar játékos is döntőzött, ketten együtt több mint 100 ezer dollárt nyertek - írja a Poker.hu.

A Spring Championship of Online Poker érdekessége, hogy ugyanazon versenyt három kategóriában is megrendezik, a kis, a közepes és a magas nevezési díjút.

Az első SCOOP „event” közepes díjú tornájára 215 dollárt kellett befizetni annak, aki részt akart venni, ez 5423 játékost vonzott, a nyereményalap jócskán meghaladta az 500 ezer dollár garantáltat.

A fináléba bejutott a magyar „tracyer” is, aki a második helyről várhatta a verseny legizgalmasabb részét. Végül már csak négyen voltak versenyben, amikor alkut kötöttek, „tracyer” 86 455 dollárt kapott, további 10 ezer dollárért és a győztesért játszottak tovább.

Ezt már nem sikerült megszerezni a magyar fiúnak, a harmadik helyen zárt, peches partiban maradt alul A-J lapja, ellenfele A-10-ével szemben, aki riverre tízest kapott. A bajnok végül a „Heminsley” nicknévre hallgató játékos lett.

A másik döntőző „Gusparo” lett, aki a SCOOP második „eventjének” szintén közepes tétes tornáján indult el, amelyen rajta kívül még 8 239 játékos szánta el magát versenyzésre.

„Gusparo” a nyolcadik helyen jutott be a fináléba, pozícióján már nem tudott javítani, az utolsó partijában bubi párja maradt alul ellenfele A-K-lya ellen, akinek két ász is segített a közös lapokon.

A magyar játékos 19 776 dollárt nyert, a későbbi győzelmet pedig az online cash game specialista, Viktor „Isildur1” Blom szerezte meg, akinek ez volt élete első nagy online tornán elért bajnoki címe, 247 200 dollárt kapott fáradozásaiért.



Forrás: poker.hu