Nem indulhat a Győri ETO az Európa-ligában

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Győri ETO FC fellebbezését, és az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) adott igazat. Mint ismert, az UEFA két évre kizárta a Rába-parti klubot az európai kupaporondról.

A pályán kiharcolta a nemzetközi szereplés lehetőségét a Győri ETO (jelenleg a harmadik helyen áll az együttes, ám még ezüstérmesként is zárhat), azonban az Európa-liga-szereplés csak álom marad Győrben. Mint ismert, az UEFA állásfoglalása szerint az ETO úgy szerepelt az Európa-liga 2010–2011-es selejtezőjében, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek (az állásfoglalás szerint a klub nem fizette ki időben Jarmo Ahjupera vételárát a támadó előző klubjának, a Flora Tallinn-nak), ezért eltiltotta a nemzetközi szerepléstől.
A győriek nem nyugodtak bele a döntésbe, és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordultak az ügy felülvizsgálatára. Április 27-én Lausanne-ban a bíróság (CAS) meghallgatta az ETO és az MLSZ képviselőit, és azt ígérte, május második felére ítéletet hoz. A kedvezőtlen döntést szerdán Győrben sajtótájékoztatón jelentették be.
A klubnak még a svájci szövetségi bíróságon és Strasbourgban is van jogorvoslati lehetősége, de az Európa-ligában való induláshoz június 1-jéig le kell adni az előzetes nevezést, addig pedig a győriek ügye semmiképp sem fejeződhet be számukra kedvező módon.
Ez egyben azt is jelenti, hogy az NB I negyedik helyezettje indulhat majd az Európa-liga selejtezőjében – a második vagy harmadik helyen befutó ETO helyett. Erre a Budapest Honvédnak, a Kecskemétnek, az MVM Paksnak és a Diósgyőrnek van esélye.
forrás: SPORTSOX