Londoni metrómegállókat neveztek el Puskásékról

A londoni metróhálózat is megújult az olimpia jegyében: ötkarikás bajnokokról, illetve világklasszis sportolókról nevezték el a megállókat. Olyan magyar nagyságok, mint Puskás Ferenc vagy Egerszegi Krisztina is felkerültek a térképre.

Több tucat nemzet olimpiai bajnokairól és kiemelkedő sportolóiról kapták nevüket a londoni metróhálózat megállói az olimpia jegyében. Közülük ketten, az ökölvívás legnagyobbja, Muhammad Ali és a 14-szeres bajnok Michael Phelps "fogadja" az érkezőket az Olimpiai Parknál, Stratfordban.

Magyar sportolókra is gondoltak a tervezéskor, hazánk nagyjai közül tizenhárman is felkerültek a térképre: Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Bozsik József, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Takács Károly, Balczó András, Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf és Papp László.

Olyan világnagyságok közé kerültek Puskásék, mint az amerikai kosárlabdázás ikonja, Michael Jordan, az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Induraín, a tornász Nadia Comaneci vagy éppen a teniszező Rafael Nadal. Az olimpia helyszíneihez legközelebbi megállóknál Phelps és Ali nevével találkozhatnak az utazók.

Forrás: samsungsport.hu