Arn búcsúzott Brüsszelben, Babos ellenfele feladta

Arn Gréta az első fordulóban búcsúzott a brüsszeli nemzetközi tenisztornától, miután két szettben, 6:1, 6:4-re kikapott az ukrán Leszia Curenkótól. Közben Strasbourgban Babos Tímea bejutott a 2. fordulóba, miután a lett Anastasia Sevastova 3:0-s hátrányban feladta a meccset.


Arn az első szettben kétszer is elvesztette az adogatását, így ellenfele 6:1-el húzta be ezt a játszmát. A második már szorosabban alakult, kétszer Arnnak is sikerült brékelnie, de Curenko ezt háromszor is megtette, és 6:4-el 1 óra 21 perc alatt behúzta a meccset.
Babos Tímea egy brékkel és a saját szerváit hozva 3:0-ra vezetett Strasbourgban az első körben, ekkor Sevastova feladta a meccset. A magyar játékos menedzsmentjétől kapott információ szerint Sevastova még a reggeli bemelegítésnél szenvedett hátsérülést.
„Nagyon jól kezdtem, uraltam a mérkőzést, ellenfelem pedig érezte, hogy félemberként nincs esélye ellenem” – mondta Babos.
Mint ismert, a magyar teniszező eredetileg Jelena Vesznyinával találkozott volna, aki azonban visszalépett. Így jött Sevastova, aki a múlt heti prágai verseny nyolcaddöntőjében két szettben győzte le Babost. A következő ellenfél a Sloane Stephens–Maria Kirilenko meccs győztese lesz.


WTA-TORNA, BRUSSELS OPEN, BRÜSSZEL (637 000 DOLLÁR, SALAK)
1. FORDULÓ
Curenko (ukrán)–Arn 6:1, 6:4
WTA-TORNA, INTERNATIONAUX DE STRASBOURG, STRASBOURG
(220 000 DOLLÁR, SALAK)
1. FORDULÓ
Babos (magyar)–Sevastova (lett) 3:0-nál Sevastova feladta



Forrás: NSO.hu