Végrehajtás Kőszegi Zoltán ellen.

Végrehajtást indított Kőszegi Zoltán, a Fidesz parlamenti képviselője és Dabas polgármestere ellen egy helyi civil szervezet, a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület volt önkormányzati képviselője - közölte a szervezet.

Rácz Nándor azután indította el az eljárást, hogy a Fővárosi Ítélőtábla tavaly május 5-i határozata jogerős ítéletben kötelezte Kőszegi Zoltánt, hogy 15 napon belül levélben ismerje el a jogsértést és kérjen bocsánatot a 2008. április 29-én dabasi önkormányzati képviselői mandátummal rendelkező személyektől. Ezen felül a bíróság Kőszegi Zoltán országgyűlési képviselőt pénzbírság megfizetésére kötelezte - olvasható a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület közleményében.

Kőszegi Zoltán az ítéletben foglaltaknak egy éve nem tesz eleget, "országgyűlési képviselő létére az Országgyűlés által alkotott törvényt nem tartja be" - teszi hozzá a szervezet.
A fenti ítélet egy olyan vita végén született, amelyben Kőszegi Zoltán az "elsősorban a saját hivatali idején felhalmozott négymilliárdos városi adósság nyomása alatt" támogatta egy évi 90 000 kilogramm port kibocsátó autó-roncsdaráló dabasi zöldövezetben történő megépítését, a Dabasi Lokálpatrióta Egyesület és önkormányzati képviselői pedig ellenezték ezt.

A képviselő-testület ülésén Rácz Nándort a polgármester a közlemény szerint hazugsággal vádolta, aki bírósághoz fordult és a bíróság megállapította, hogy Kőszegi Zoltán valótlan állításával megsértette Rácz Nándornak a becsülethez és jóhírnévhez fűződő személyiségi jogait.
 
"Nemrég városunkban járt Orbán Viktor miniszterelnök és – többek között Kőszegi Zoltán jelenlétében – azt mondta, 'senki sem állhat sem a törvények fölött, sem a törvényen kívül. Vége a visszaélések, a becstelenség, a stikli és a kifosztás korszakának'" - írja a közlemény. Kőszegi Zoltán a szervezet szerint közel egy éve nem tartja be sem az Orbán Viktor által kívánatosnak tartott morális kötelezettségeket, sem pedig a vele szemben hozott konkrét bírósági ítéletet.

"A végrehajtási eljárás megindítása előtt hónapokkal Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjét is megkerestük. Válasz sem tőlük, sem Kőszegi Zoltántól nem érkezett, ezért a bírósági végrehajtás eszközét választottuk a jogerős ítéletben foglaltak kikényszerítésére" - tették hozzá.
forrás: hvg